Het Spaans Huis in Tervuren is failliet: door de werken aan de fietssnelweg ging het al een tijd slecht

Het Spaans Huis in Tervuren is failliet: door de werken aan de fietssnelweg ging het al een tijd slecht

Het Spaans Huis in Tervuren is failliet: door de werken aan de fietssnelweg ging het al een tijd slecht

Restaurant het Spaans Huis in Tervuren, ook bekend als de Gordaelmolen, heeft de deuren definitief gesloten. De openingsuren van de zaak waren de laatste tijd al erg onregelmatig, maar afgelopen donderdag werd de zaak officieel failliet verklaard. Samen met het Spaans Huis is ook hun andere zaak Copains failliet. Die moest een tijdje geleden al de deuren sluiten omdat de eigenaar van het pand langs de Leuvensesteenweg er andere plannen mee had. De uitbaters hebben ook enkele jaren het Bootjeshuis gehad, maar ook die zaak ging failliet. De curator die het faillissement opvolgt laat weten dat de werken vlak naast het Spaans Huis een grote invloed hebben gehad. Daar komt een nieuwe fietssnelweg die Brussel met Leuven verbindt. Met de sluiting van deze zaak lijkt er dus een einde te komen aan de lekkerste hamburger van de Benelux, een prijs die uitbater 2 jaar geleden heeft gewonnen met zijn Blue Bayou hamburger.

Gerelateerd nieuws

  • Ijsbar Mokkatoff! in Tervuren verbiedt laptops in zaak: "Mensen zaten hier soms drie uur en bestelden maar één koffie"

    Ijsbar Mokkatoff! in Tervuren verbiedt laptops in zaak: "Mensen zaten hier soms drie uur en bestelden maar één koffie"

  • Tervuren vindt akkoord met Regie der Gebouwen over erfpacht Bootjeshuis, Koninklijke Moestuin en archeologische site met Sint-Hubertuskapel: "Willen sites nieuw leven inblazen"

    Tervuren vindt akkoord met Regie der Gebouwen over erfpacht Bootjeshuis, Koninklijke Moestuin en archeologische site met Sint-Hubertuskapel: "Willen sites nieuw leven inblazen"

  • 5 nieuwe tennisvelden, een polyvalent hockey-tennisveld, drie padelterreinen en een vernieuwd clubhuis voor de Blue Lions in Tervuren

    5 nieuwe tennisvelden, een polyvalent hockey-tennisveld, drie padelterreinen en een vernieuwd clubhuis voor de Blue Lions in Tervuren

  • Extra verkeershinder in Tervuren door werken aan Leonardtunnel: "Uitstellen zou nog erger zijn"

    Extra verkeershinder in Tervuren door werken aan Leonardtunnel: "Uitstellen zou nog erger zijn"

  • Prachtige hyacinten in bloei in Park van Tervuren

    Prachtige hyacinten in bloei in Park van Tervuren