Rotselaar heeft plannen met de dorpskern: "Een ondergrondse parking, meer groen en nieuwbouwprojecten"

Rotselaar heeft plannen met de dorpskern: "Een ondergrondse parking, meer groen en nieuwbouwprojecten"

Rotselaar heeft plannen met de dorpskern: "Een ondergrondse parking, meer groen en nieuwbouwprojecten"

Een ondergrondse parking, meer groen, winkels en extra woningen. Dat zijn de plannen van het gemeentebestuur van Rotselaar met de dorpskern. De site achter het gemeentehuis moet er over een aantal jaar dus helemaal anders uitzien. Vanaf nu wordt er gewerkt aan een masterplan om te bepalen hoe precies. In elk geval gaan er verschillende huizen verdwijnen, waaronder Herberg 't Huis.

"Raadzaam om ondergrondse parkeergelegenheid te voorzien, zodanig dat we bovengronds extra ruimte krijgen voor publiek belang" Jelle Wouters (ROX), burgemeester van Rotselaar

De gemeente Rotselaar gaat samen met een projectontwikkelaar een plan uittekenen om de hele site opnieuw in te richten.

Jelle Wouters (ROX), burgemeester van Rotselaar: "Het is zo dat het masterplan nu gaat kijken op welke plaatsen dat er nieuwe winkels kunnen komen. We vragen ook dat er een buurtsupermarkt komt. Dat masterplan gaat nu uitwijzen waar die indeling gaat gebeuren. Wij vinden het ook cruciaal dat er extra parkeergelegenheid komt in het dorpscentrum. Daarom is het raadzaam om het parkeren te gaan voorzien onder de grond, zodanig dat we bovengronds extra ruimte krijgen voor publiek belang. Bijvoorbeeld om een mooi groen plein in te richten."

De parking achter het gemeentehuis moet dus plaatsmaken voor een groen plein met een ondergrondse parking. Rond het plein komen dan meerdere nieuwbouwprojecten. Daarvoor moeten dan wel heel wat woningen en gebouwen, zoals deze Herberg 't Huis, verdwijnen.

"De eigenaars hebben natuurlijk een overeenkomst met ION om hun percelen af te staan. Zo kunnen we samen met de gronden van de gemeente komen tot nieuw projectgebied dat kansen geeft om Rotselaar centrum te gaan hertekenen.", zegt Wouters.

Op 13 oktober zijn er natuurlijk verkiezingen, maar volgens de burgemeester moet dit project de verkiezingen doorstaan, wat de resultaten ook zijn: "Ik ben ervan overtuigd dat hier een heel groot maatschappelijk draagvlak is om dit te realiseren. De gemeenteraad heeft dit ook unaniem goedgekeurd over de partijgrenzen heen. We zijn er van overtuigd dat er heel wat troeven zijn van ons dorpscentrum, maar er zijn ook noden. Die zijn bekend bij ons en we willen dat aanpakken en daar iets aan doen."

Het is de bedoeling dat het masterplan deze legislatuur nog klaar is. De uitvoering is dan voor de volgende legislatuur.

Gerelateerd nieuws

  • Vernieuwd gemeentehuis voor Rotselaar: "Moderner, aangenamer en discreter"

    Vernieuwd gemeentehuis voor Rotselaar: "Moderner, aangenamer en discreter"

  • Sportief Rotselaar verzekert zich tegen Elewijt van titel en promoveert naar derde afdeling (3-1)

    Sportief Rotselaar verzekert zich tegen Elewijt van titel en promoveert naar derde afdeling (3-1)

  • 200 lopers doen mee aan obstakelrun in Montfortcollege in Rotselaar: "We komen op plaatsen waar we anders niet mogen zijn"

    200 lopers doen mee aan obstakelrun in Montfortcollege in Rotselaar: "We komen op plaatsen waar we anders niet mogen zijn"

  • Werken aan station Wezemaal opnieuw opgestart: Infrabel en aannemer doen er alles aan om achterstand in te halen

    Werken aan station Wezemaal opnieuw opgestart: Infrabel en aannemer doen er alles aan om achterstand in te halen

  • Montfortcollege in Rotselaar organiseert zaterdag Obstacle Run op school: "Vijver oversteken en onder legernetten kruipen"

    Montfortcollege in Rotselaar organiseert zaterdag Obstacle Run op school: "Vijver oversteken en onder legernetten kruipen"