Amper jaar na aanleg moet asfaltlaag E314 alweer opnieuw aangelegd worden: "Hier en daar zitten kleine bultjes in het wegdek"

Amper jaar na aanleg moet asfaltlaag E314 alweer opnieuw aangelegd worden: "Hier en daar zitten kleine bultjes in het wegdek"

Amper jaar na aanleg moet asfaltlaag E314 alweer opnieuw aangelegd worden: "Hier en daar zitten kleine bultjes in het wegdek"

Amper een jaar na de aanleg van de toplaag van het asfalt op de E314 tussen Holsbeek en Wilsele, moet die toplaag al opnieuw aangelegd worden. Het wegdek blijkt er niet te voldoen aan de gevraagde kwaliteitseisen. De aannemer draait op voor de kosten. Van vrijdag- tot zaterdagavond zal je er over één rijstrook moeten. De afrit Wilsele is dan ook gesloten in de richting van Leuven.

"Hier en daar zitten kleine bultjes in het wegdek" Anton De Coster, Agentschap Wegen en Verkeer

Minister van Mobliteit, Lydia Peeters, opent begin dit jaar plechtig de spitsstrook tussen Aarschot én Leuven. Bij die werken is ook de toplaag van het wegdek tussen de afrit Holsbeek én de afrit Wilsele opnieuw aangelegd. Nu blijkt dat die werken niet goed uitgevoerd zijn en ze de kwaliteitstesten niet doorstaan.

"We testen de stroefheid van het wegdek bijvoorbeeld of het niet te glad is. Maar hier is gebleken dat er een probleem was met de langsvlakheid.", zegt Anton De Coster van het Agentschap Wegen en Verkeer. "Hier en daar zitten kleine bultjes in dat wegdek. We hebben dat dan opgemeten en dan is gebleken dat het inderdaad niet voldoet aan de kwaliteitseisen die in het contract staan met de aannemer en daarom moet dit stuk opnieuw gebeuren.", zegt De Coster.

"We gaan een afrit afsluiten, mensen gaan omrijden" Anton De Coster, Agentschap Wegen en Verkeer

Het is de aannemer die de kosten voor zijn rekening moet nemen omdat de werken nog in de garantieperiode vallen. De werken starten deze vrijdag om 9u 's avonds en zullen tot zaterdagavond duren. Wie in de richting van Leuven rijdt, zal maar over één rijstrook kunnen tussen de afrit Holsbeek én de afrit Wilsele. De afrit Wilsele is dan ook gesloten. Wie in Wilsele wil zijn, moet draaien op het afrittencomplex van Herent. Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht veel hinder, en niet alleen op de E314 zelf.

"We gaan een afrit afsluiten, mensen gaan omrijden. We verwachten dus ook hinder op het onderliggende wegennet. Dus op de wegen in de buurt van de E314. In de streek van Holsbeek en Leuven.", besluit De Coster.

Gerelateerd nieuws

  • Bram Van Baelen (Team Holsbeek): "Het voelt ongelofelijk goed om het vertrouwen te krijgen als burgemeester"

    Bram Van Baelen (Team Holsbeek): "Het voelt ongelofelijk goed om het vertrouwen te krijgen als burgemeester"

  • Twintigtal dieren gezegend in Holsbeek: "Ze zijn een deel van je leven, van je familie. Ook zij verdienen een zegen"

    Twintigtal dieren gezegend in Holsbeek: "Ze zijn een deel van je leven, van je familie. Ook zij verdienen een zegen"

  • Stembus 24: HOLSBEEK

    Stembus 24: HOLSBEEK

  • Olympiërs met bronzen Noor Vidts in de bloemetjes gezet in Holsbeek: "Fijn om hier zo'n warm onthaal te krijgen"

    Olympiërs met bronzen Noor Vidts in de bloemetjes gezet in Holsbeek: "Fijn om hier zo'n warm onthaal te krijgen"

  • Holsbeek huldigt zijn Olympiërs op 8 september

    Holsbeek huldigt zijn Olympiërs op 8 september