Francesca Sterckx neemt ons mee op een tocht vol culinaire ontdekkingen. Sterckx heeft daarbij veel aandacht voor lokale producten en de korte keten. Waarden die zij ook in haar eigen restaurant Mistinguett in Aarschot hoog in het vaandel draagt.
Koken, zaterdag en zondag op ROB-tv
In samenwerking met volgende partner:
Afleveringen
dinsdag 19 november 2024
Koken aflevering 5: Open ravioli
Deze reeks van Koken sluiten we af met een open ravioli van tomatencompote, courgettini en amandelschilfers. Genieten maar! Open ravioli / vis /courgettes
donderdag 14 november 2024
Koken Aflevering 4: Merg met onglet en bieslookpuree
Het voelt vandaag al als kerstmis, met deze zalige onglet, merg en bieslookpuree. Laat die feestdagen maar komen! Smakelijk!Recept (voor 2 personen):Merg /
maandag 04 november 2024
Koken Aflevering 3: Witloofsoep
Een boswandeling, met je laarzen door de pasgevallen bladeren, en daarna samen rond de tafel voor een heerlijk bord witloofsoep met gerookte makreel. Genieten
maandag 28 oktober 2024
Koken Aflevering 2: Fazant met bospaddestoelen, bearnaise en knolselderpuree.
Om duimen en vingers bij af te likken. Francesca weet als geen ander de herfst op je bord te toveren met deze fazant met knolselderpuree, boschampignons en een
maandag 21 oktober 2024
Koken Aflevering 1: Vegetarisch: Gebrande babymaïs met broccoli, sjalot en feta
In deze eerste aflevering gaat Francesca meteen de vegetarische toer op. Haar creatie van broccoli, gebakken sjalot, feta en gebrande babymaïs doet ons weer
zaterdag 18 november 2023
Rode biet - appel - gorgonzola - knolselder
2 x rode biet1 x Jonagold ( 1 om te garneren)1 x ui1 jeneverbesLaurierSuikerZoutPeperAzijnKnolselderNoten (fijn gehakt) bv walnoot of
8 filets tongschar1 klein blikje linzen2 x vaste tomaten2 x wortelen1 x rode ui1 x venkel2 x sucrine (slaharten)PeperZoutBoterSuikerAppelazijn1. Snij venkel
4 x zwezerik (hart)Bussen Jonge wortelenErwtjes1 x rode uiRoomMosterdGraanmosterdAardappelBloemBoter1. Zwezerik opzetten2. Breng koud gezouten water aan de
zaterdag 19 november 2022
Aardappelsoep met gerookte forel, crouton, garnituur
Francesca laat ons weer watertanden met dit heerlijke gerecht. Probeer het zeker thuis ook eens te bereiden. Smakelijk!