Programma's

Koken

Koken aflevering 5: Open ravioli

Koken

Francesca Sterckx neemt ons mee op een tocht vol culinaire ontdekkingen. Sterckx heeft daarbij veel aandacht voor lokale producten en de korte keten. Waarden die zij ook in haar eigen restaurant Mistinguett in Aarschot hoog in het vaandel draagt.

Koken, zaterdag en zondag op ROB-tv

In samenwerking met volgende partner:

Afleveringen

Koken aflevering 5: Open ravioli
dinsdag 19 november 2024

Koken aflevering 5: Open ravioli

Deze reeks van Koken sluiten we af met een open ravioli van tomatencompote, courgettini en amandelschilfers. Genieten maar! Open ravioli / vis /courgettes

Koken Aflevering 4: Merg met onglet en bieslookpuree
donderdag 14 november 2024

Koken Aflevering 4: Merg met onglet en bieslookpuree

Het voelt vandaag al als kerstmis, met deze zalige onglet, merg en bieslookpuree. Laat die feestdagen maar komen! Smakelijk!­­Recept (voor 2 personen):Merg /

Koken Aflevering 3: Witloofsoep
maandag 04 november 2024

Koken Aflevering 3: Witloofsoep

Een boswandeling, met je laarzen door de pasgevallen bladeren, en daarna samen rond de tafel voor een heerlijk bord witloofsoep met gerookte makreel. Genieten

Koken Aflevering 2: Fazant met bospaddestoelen, bearnaise en knolselderpuree.
maandag 28 oktober 2024

Koken Aflevering 2: Fazant met bospaddestoelen, bearnaise en knolselderpuree.

Om duimen en vingers bij af te likken. Francesca weet als geen ander de herfst op je bord te toveren met deze fazant met knolselderpuree, boschampignons en een

Koken Aflevering 1: Vegetarisch: Gebrande babymaïs met broccoli, sjalot en feta
maandag 21 oktober 2024

Koken Aflevering 1: Vegetarisch: Gebrande babymaïs met broccoli, sjalot en feta

In deze eerste aflevering gaat Francesca meteen de vegetarische toer op. Haar creatie van broccoli, gebakken sjalot, feta en gebrande babymaïs doet ons weer

Rode biet - appel - gorgonzola - knolselder
zaterdag 18 november 2023

Rode biet - appel - gorgonzola - knolselder

2 x rode biet1 x Jonagold ( 1 om te garneren)1 x ui1 jeneverbesLaurierSuikerZoutPeperAzijnKnolselderNoten (fijn gehakt) bv walnoot of

Tongschar - slaharten - venkel - linzen - seizoensgroenten
zaterdag 04 november 2023

Tongschar - slaharten - venkel - linzen - seizoensgroenten

8 filets tongschar1 klein blikje linzen2 x vaste tomaten2 x wortelen1 x rode ui1 x venkel2 x sucrine (slaharten)PeperZoutBoterSuikerAppelazijn1. Snij venkel

Kalfszwezerik - jonge wortel - erwtjes - aardappel - graanmosterdsaus
zaterdag 28 oktober 2023

Kalfszwezerik - jonge wortel - erwtjes - aardappel - graanmosterdsaus

4 x zwezerik (hart)Bussen Jonge wortelenErwtjes1 x rode uiRoomMosterdGraanmosterdAardappelBloemBoter1. Zwezerik opzetten2. Breng koud gezouten water aan de

Aardappelsoep met gerookte forel, crouton, garnituur
zaterdag 19 november 2022

Aardappelsoep met gerookte forel, crouton, garnituur

 Francesca laat ons weer watertanden met dit heerlijke gerecht. Probeer het zeker thuis ook eens te bereiden. Smakelijk! 

Knolselder - buratta - courgetti - hazelnoten - pancetta
zaterdag 12 november 2022

Knolselder - buratta - courgetti - hazelnoten - pancetta

Francesca laat ons weer watertanden met dit heerlijke gerecht. Probeer het zeker thuis ook eens te bereiden. Smakelijk!

Mousse van witte chocolade en geitenkaas - appelsien - crumble
zaterdag 05 november 2022

Mousse van witte chocolade en geitenkaas - appelsien - crumble

Vandaag op het menu: een lekker dessert voor deze wintermaanden. Smakelijk!

Traag gegaarde witte kool - tahini - pijnboompitten - rucola
zaterdag 29 oktober 2022

Traag gegaarde witte kool - tahini - pijnboompitten - rucola

undefined