Beerschot komt nog te vroeg voor Ikwuemesi, Óscar García (OH Leuven) over mogelijke interesse Barcelona: "Ik focus op zaterdag"

Beerschot komt nog te vroeg voor Ikwuemesi, Óscar García (OH Leuven) over mogelijke interesse Barcelona: "Ik focus op zaterdag"

Beerschot komt nog te vroeg voor Ikwuemesi, Óscar García (OH Leuven) over mogelijke interesse Barcelona: "Ik focus op zaterdag"

Zaterdag is het zover, dan trapt Oud-Heverlee Leuven het nieuwe voetbalseizoen op gang op het veld van promovendus Beerschot. Een speciale wedstrijd voor CEO Van den Steen en sportief directeur Csepregi, want het duo maakte deze zomer de overstap van het Kiel naar Den Dreef. Voor nieuwe spits Ikwuemesi komt de wedstrijd sowieso nog te vroeg.

"Ikwuemesi is een ander type dan we al hadden" Óscar García, Trainer OH Leuven

De eerste persbabbel van Oud-Heverlee Leuven vindt eenmalig buiten plaats. Geen probleem voor coach Oscar Garcia, het zijn namelijk zomerse temperaturen. Zaterdag opent zijn ploeg het seizoen op het veld van promovendus Beerschot, en dat doet OHL zonder de nieuwe spits Charles Ikwuemesi. De Nigeriaan, die twee jaar geleden al eens kwam testen in Leuven maar toen werd doorgestuurd, komt over van het Italiaanse Salernitana waar hij vorig jaar 3 keer raak trof in 27 wedstrijden.

"Hij is een ander type dan we al hadden", legt trainer Óscar García uit. "Hij is een targetspits. Hij is groot en kan de bal bijhouden. En in sommige wedstrijden zullen we hem heel goed kunnen gebruiken", klinkt het bij de trainer van OH Leuven. Hoe fit is hij? García: "Hij is niet fit genoeg om te spelen. Dus we moeten een beetje wachten tot hij in vorm is."

"Ik was al eens coach van een jeugdploeg bij FC Barcelona" Óscar García, Trainer OH Leuven

De andere twee transfers, William Balikwisha en Birger Verstraete zijn er wel bij, maar zeker Verstraete lijkt nog niet fit genoeg om meer dan een helft te spelen. Er trouwens ook gewoon bij, de coach zelf. Voor de zoveelste keer staat hij in de belangstelling van een andere club. Volgens de Catalaanse krant SPORT denkt zijn grote liefde FC Barcelona aan hem, als nieuwe beloftencoach.

"Ik was er al eens coach van een jeugdploeg, maar nu ben ik alleen maar gefocust op de wedstrijd van zaterdag en dit seizoen", zegt García. Dus je blijft het hele jaar coach van Leuven? "Als de resultaten goed zijn wel", besluit hij.

Een verslag van Beerschot-OHL zie je zondag in ons nieuws.

Gerelateerd nieuws

  • Tentoonstelling in museum van dierkunde in Leuven, gebaseerd op natuurhistorische musea

    Tentoonstelling in museum van dierkunde in Leuven, gebaseerd op natuurhistorische musea

  • Leerlingen helpen ROBtv op Youca dag: "Leerrijke ervaring"

    Leerlingen helpen ROBtv op Youca dag: "Leerrijke ervaring"

  • Toiletten in stadspark van Leuven gesloten na vandalisme

    Toiletten in stadspark van Leuven gesloten na vandalisme

  • Bijna 600 mensen wandelen mee in optocht tegen armoede: "Evenveel als aantal dak- en thuislozen in Leuven"

    Bijna 600 mensen wandelen mee in optocht tegen armoede: "Evenveel als aantal dak- en thuislozen in Leuven"

  • 16 oktober is wereldreanimatiedag: "Amper 1 op de 5 weet hoe je moet reanimeren"

    16 oktober is wereldreanimatiedag: "Amper 1 op de 5 weet hoe je moet reanimeren"