Boudewijn Herbots keert terug als kandidaat-burgemeester in Zoutleeuw: "Meer investeren in mensen dan in stenen"

Boudewijn Herbots keert terug als kandidaat-burgemeester in Zoutleeuw: "Meer investeren in mensen dan in stenen"

Boudewijn Herbots keert terug als kandidaat-burgemeester in Zoutleeuw: "Meer investeren in mensen dan in stenen"

In Zoutleeuw wordt oud-burgemeester Boudewijn Herbots opnieuw lijsttrekker voor CD&V bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op dit moment is partijgenoot Guy Dumst er burgemeester. Dat was zo afgesproken aan het begin van de legislatuur. Herbots is op dit moment onder meer aan de slag als leraar Godsdienst bij VIA in Tienen.

"Het voordeel is dat we al 30 jaar lang continuïteit hebben in het beleid in Zoutleeuw." Boudewijn Herbots, Lijsttrekker cd&v

Boudewijn Herbots aan het werk als burgemeester in volle coronacrisis. Deze legislatuur was er een met veel uitdagingen, waaronder de coronacrisis, maar ook bijvoorbeeld de watersnood. Herbots kan zich fulltime inzetten voor het ambt: toen hij in 2017 voor de eerste keer burgemeester werd, gaf hij z'n job op. Eind 2022 geeft hij de fakkel over aan partijgenoot Guy Dumst, de persoon met de tweede meeste voorkeursstemmen op de CD&V-lijst. Herbots had er 1567, Dumst 715.

"Dat is iets wat we al sinds 2000 doen. Het voordeel is dat we al 30 jaar lang continuïteit hebben in het beleid in Zoutleeuw. En anderzijds dat we nieuwe mensen klaarstomen om de fakkel over te nemen. Want het moet ook verdergezet worden", aldus cd&v-lijsttrekker Boudewijn Herbots.

En dus moest Herbots op zoek naar een nieuwe job. Hij gaat halftijds aan de slag bij het agentschap opgroeien, halftijds wordt hij leraar godsdienst voor de laatstejaars van de Via in Tienen.

""Investeren in mensen, minder in stenen" Boudewijn Herbots, Lijsttrekker cd&v

"Het is een voorrecht om die ervaring te kunnen hebben", zegt Herbots. "Omdat ik enerzijds gezien heb hoe de verpleegkundigen in consultatiebureaus waar zwangere mensen en kleine kinderen opgevolgd worden, wat zinvol en waardevol werk die doen. En anderzijds in het onderwijs heb ik gemerkt dat die jongeren, het waren laatstejaars, op een heel onbevangen manier naar de wereld kijken", zegt Herbots.

Nu wil Herbots opnieuw vol gaan voor het burgemeestersschap. De ervaringen die hij opdoet in z'n huidige jobs, neemt hij mee als speerpunten in het partijprogramma van CD&V.
"Investeren in mensen, minder in stenen. Dat is heel belangrijk. Zorgen dat de dienstverlening geoptimaliseerd kan worden en die ook in Zoutleeuw, in de regio, kan blijven. En uiteraard de aanpassingen aan de klimaatswijzigingen", aldus Herbots

Als Herbots opnieuw verkozen wordt, is dat wellicht opnieuw niet voor 6 jaar. Bij de vorige verkiezingen haalde CD&V 12 van de 19 zetels binnen in Zoutleeuw.

Bekijk meer nieuws over:

Gerelateerd nieuws

  • Kruiwagencross op Bunge kermis zorgt voor spektakel én vuile kleren

    Kruiwagencross op Bunge kermis zorgt voor spektakel én vuile kleren

  • Ondanks eerdere berichtgeving: Samen Zoutleeuw komt dan toch op tijdens gemeenteraadsverkiezingen

    Ondanks eerdere berichtgeving: Samen Zoutleeuw komt dan toch op tijdens gemeenteraadsverkiezingen

  • Leeuwenaar Ameen Al-Dakhil kiest voor Stuttgart en Champions League-voetbal

    Leeuwenaar Ameen Al-Dakhil kiest voor Stuttgart en Champions League-voetbal

  • Samen Zoutleeuw beslist vanavond of ze opkomt bij gemeenteraadsverkiezingen

    Samen Zoutleeuw beslist vanavond of ze opkomt bij gemeenteraadsverkiezingen

  • Zoutleeuw zoekt minstens 600 (!) vrijwilligers om verleden als vestingstad in de kijker te plaatsen: "Veel toeristen kennen die geschiedenis niet"

    Zoutleeuw zoekt minstens 600 (!) vrijwilligers om verleden als vestingstad in de kijker te plaatsen: "Veel toeristen kennen die geschiedenis niet"