Dit wordt de zomer in Tienen: van Apéro Fridays tot Laura Lynn en de Ketnet Zomertour

Dit wordt de zomer in Tienen: van Apéro Fridays tot Laura Lynn en de Ketnet Zomertour

Dit wordt de zomer in Tienen: van Apéro Fridays tot Laura Lynn en de Ketnet Zomertour

Apéro Fridays op de Grote Markt, twee weken kermis en natuurlijk Suikerrock: er staan deze zomer opnieuw heel wat evenementen op het programma in Tienen. De stad organiseert elk weekend een heleboel activiteiten, zowel in het centrum als in de deelgemeenten. Zo zijn er dit jaar twee nieuwe dorpsfeesten in Kumtich en Oplinter. En ook muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens optredens van Bart Kaëll, Laura Lynn of de Ketnet Zomertour. Het volledige programma vind je hier. 



"Het is een uitgebreid programma dat start met Tienen Kermis op 21 juni. En uiteindelijk afsluit op 31 augustus met de Ketnet Zomertour." Wim Bergé (CD&V), Schepen van vrije tijd

Het optreden van boysband Good Shape was vorig jaar een van de hoogtepunten van de zomer in Tienen. Ook dit jaar is de kalender van de stad goed gevuld, met bekende én nieuwe evenementen.

"Het is een uitgebreid programma dat start met Tienen Kermis op 21 juni. En uiteindelijk afsluit op 31 augustus met de Ketnet Zomertour. En daar tussenin zijn er heel wat activiteiten met traditionele dingen zoals bijvoorbeeld het HAP Foodtruck Festival. Maar ook nieuwe dingen, en die nieuwe dingen zijn bijvoorbeeld: in de deelgemeenten gaan we activiteiten ondersteunen. Zodat ook in de deelgemeenten feesten kunnen georganiseerd worden.", zegt Wim Bergé (CD&V), schepen van vrije tijd in Tienen.

Op 13 juli is er bijvoorbeeld het dorpsfeest Kumtich Knalt, en 18 augustus Oplinter Fiejest. Ook klassiekers als het Sweet City Festival en Suikerrock mogen niet ontbreken. En de Grote Markt wordt voor de tweede keer bijna drie maanden lang opgevrolijkt met hangmatten, een speelzone en optredens.

Bergé vult aan: "We hebben de Zoete Zomer Zone, die voor de Onze-Lieve-Vrouw-ten-Poelkerk komt te staan. Waarbij dus ook heel wat activiteiten zullen georganiseerd worden. Specifiek gericht op Apero vrijdagen. Ook kinderen op de woensdagnamiddag. En dan activiteiten voor iedereen uiteraard, met alweer optredens van Paul Michiels, om maar eentje te noemen, Laura Lynn."

Bart Kaëll zie je op zaterdag 22 juni, Paul Michiels komt op 6 juli. Voor Laura Lynn moet je 17 augustus op de Grote Markt zijn, en de Ketnet Zomertour sluit de vakantie af op 31 augustus. Alle activiteiten zijn gratis, behalve Suikerrock en Goetrock.

Gerelateerd nieuws

  • Man van 41 aangehouden na reeks van diefstallen in streek rond Tienen

    Man van 41 aangehouden na reeks van diefstallen in streek rond Tienen

  • Bosch viert 50-jarig bestaan met investering van 11 miljoen euro in vestiging in Tienen: "Er zit zeker toekomst in"

    Bosch viert 50-jarig bestaan met investering van 11 miljoen euro in vestiging in Tienen: "Er zit zeker toekomst in"

  • Nieuwe voetpaden aan basisschool De Toermalijn in Bost officieel ingehuldigd

    Nieuwe voetpaden aan basisschool De Toermalijn in Bost officieel ingehuldigd

  • Al voor de 10e keer ingebroken bij Lebegge in Tienen: "Ergste is dat hondjes wegliepen"

    Al voor de 10e keer ingebroken bij Lebegge in Tienen: "Ergste is dat hondjes wegliepen"

  • Mike Vanhamel wordt nieuwe doelman van KVK Tienen

    Mike Vanhamel wordt nieuwe doelman van KVK Tienen