Drie wandelaars vallen in beek in natuurgebied Dunbergbroek in Holsbeek: "Gemeente bekijkt wat ze kan doen"
In natuurgebied Dunbergbroek in Holsbeek zijn al drie mensen in dezelfde beek gevallen, een van hen zou daarbij zelfs een breuk opgelopen hebben Het Dunbergbroek is populair bij wandelaars maar het ligt er al het hele jaar zompig bij. Dat komt door de hevige regenval, maar ook door bevers die het natuurgebied ingepalmd hebben. De gemeente was tot vandaag niet op de hoogte van ongevallen, ze onderzoekt dan ook wat ze aan de gevaarlijke oversteekplaats kan doen.
"Ik stond tot meer dan een meter diep in het water." Jan Bovens, wandelaar
Wandelaar Jan Bovens was één van hen. Bovens: "Ik ben in de overstroming van de beek gevallen. En ik stond tot meer dan een meter diep in het water. Ik kon er zelf niet uit geraken, gelukkig dat mijn echtgenote erbij was en die heeft mij er helpen uittrekken. Want het is eerst en vooral heel koud water. En hoe meer je in die kuil belandt, hoe dieper je zakt."
Volgens Jan zijn nog twee andere wandelaars in de beek gesukkeld, één van hen zou zelfs iets gebroken hebben.
"We zullen onderzoeken wat we kunnen doen." Bram Van Baelen (CD&V), burgemeester van Holsbeek
De burgemeester van Holsbeek, Bram Van Baelen (CD&V), vult aan: "Het klopt natuurlijk dat Dunbergbroek een bijzonder laag gelegen punt is. Waar dat de bever ook in actief is, dus er wordt heel veel water vastgehouden in de vallei. Bovendien zijn het ook natte maanden geweest. Dus het is niet evident dat we hier met materiaal geraken als hier al iets aan gedaan zou kunnen worden. Dus we zullen nu onderzoeken wat we kunnen doen eventueel, en of we de weg misschien afsluiten of er een bordje bijzetten dat het een gevaarlijke oversteek is."
Wie dus de komende dagen een waneling maakt in het Dunbergbroek, past dus best op voor valkuilen.