Huisjesmelker (66) uit Tienen veroordeeld tot boete van 16.000 €

Huisjesmelker (66) uit Tienen veroordeeld tot boete van 16.000 €

Huisjesmelker (66) uit Tienen veroordeeld tot boete van 16.000 €

In Leuven heeft de correctionele rechtbank een man van 66 uit Tienen veroordeeld tot 16.000 euro boete voor huisjesmelkerij. De man bleef appartementen in slechte staat verhuren, enkelen waren zelfs onbewoonbaar. De slachtoffers van de man waren bijna allemaal mensen met financiële problemen, snel een andere, betere woning vinden is voor hen dus niet vanzelfsprekend. De zestiger is bovendien vaak gewaarschuwd door zowel de stad Tienen als de Vlaamse wooninspectie over de slechte staat van zijn appartementen. Naast de boete van 16.000 euro moet de man van de rechtbank de woningen waarin de appartementen liggen verplicht opknappen. Hij krijgt daarvoor 10 maanden. Doet hij dat niet, dan betaalt hij een dwangsom van 150 per dag per woning.

Gerelateerd nieuws

  • Veertiger steelt wagen in Tienen, raakt betrokken in ongeval en pleegt vluchtmisdrijf

    Veertiger steelt wagen in Tienen, raakt betrokken in ongeval en pleegt vluchtmisdrijf

  • LIVE Jonathan Holslag gooit kaarten op tafel: "Tienen Anders is bevoorrechte partner"

    LIVE Jonathan Holslag gooit kaarten op tafel: "Tienen Anders is bevoorrechte partner"

  • Durf is de grote winnaar in Tienen en dat wordt uitgebreid gevierd: "De ketting mag ervanaf vooraleer het harde werk begint"

    Durf is de grote winnaar in Tienen en dat wordt uitgebreid gevierd: "De ketting mag ervanaf vooraleer het harde werk begint"

  • Grote teleurstelling voor meerderheidspartijen cd&v/Tienen VRT! en N-VA Plus. Ook Vlaams Belang viert feest, Tienen Anders is tevreden.

    Grote teleurstelling voor meerderheidspartijen cd&v/Tienen VRT! en N-VA Plus. Ook Vlaams Belang viert feest, Tienen Anders is tevreden.

  • Jonathan Holslag (Durf): "Ik ga zes jaar lang voltijds voor de stad Tienen werken"

    Jonathan Holslag (Durf): "Ik ga zes jaar lang voltijds voor de stad Tienen werken"