Infrabel werkt aan overwegen in Wijgmaal: "Door die ondertunneling creëren we hier een veilige vlotte overweg die de hele situatie veel beter maakt"

Infrabel werkt aan overwegen in Wijgmaal: "Door die ondertunneling creëren we hier een veilige vlotte overweg die de hele situatie veel beter maakt"

Infrabel werkt aan overwegen in Wijgmaal: "Door die ondertunneling creëren we hier een veilige vlotte overweg die de hele situatie veel beter maakt"

Infrabel wil samen met de stad Leuven alle overwegen in Wijgmaal afschaffen. De vier overwegen in de Leuvense deelgemeente worden op termijn vervangen door voetgangers- en autotunnels. De werken aan de twee tunnels onder het station van Wijgmaal zelf beginnen over 4 jaar, in 2028.

De drukke overweg aan het station van Wijgmaal wordt ondertunneld. Dat hebben Infrabel en het stadsbestuur van Leuven vandaag samen aangekondigd. Op de drukke spoorlijn tussen Leuven en Mechelen rijden tijdens de week gemiddeld 170 treinen per dag voorbij en dat veroorzaakt lange wachtrijen in Wijgmaal.

"Door die ondertunneling voor voetgangers, voor fietsverkeer maar ook voor autoverkeer creëren we hier een veilige vlotte overweg die de hele situatie veel beter maakt." Mohamed Ridouani (Vooruit), Burgemeester van Leuven

Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) vult aan: "Dit is een zeer belangrijke overgang zoals veel mensen weten. In de spits zie je hier dat voetgangers, fietsers maar ook wagens zich door elkaar mengen. Staan te wachten en willen dan plots allemaal oversteken. Dat creëert niet alleen een onveilige maar ook een niet vlotte situatie. Door die ondertunneling voor voetgangers, voor fietsverkeer maar ook voor autoverkeer creëren we hier een veilige vlotte overweg die de hele situatie veel beter maakt."

Er komen dus twee nieuwe tunnels aan het station. De voetgangerstunnel zal onder de huidige overweg in het verlengde van de Remylaan lopen. De autotunnel komt enkele meters verderop richting Leuven. De werken beginnen in 2028. Hoelang ze zullen duren en hoeveel de werken kosten is nog niet geweten. Ook de andere overwegen op de verbinding worden in de toekomst gesloten.

"Wel het is zo dat er eigenlijk behalve deze overweg van de Remylaan zijn er nog drie andere overwegen. Dat zijn de overwegen van de Gebroeders Tassetstraat, de Baron Descampslaan en dan dus die van de Wakkerzeelsebaan. Tussen de Wakkerzeelsebaan en de Baron Descampslaan daar zal er een wegtunnel komen en in de buurt van de Baron Descampslaan zal er een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel komen.", besluit Frédéric Petit, de woordvoerder van Infrabel.

De exacte plannen van die twee laatste tunnels zijn nog niet uitgewerkt. De locaties kunnen ook nog veranderen.

Gerelateerd nieuws

  • Kinderen met een beperking kunnen spelen in nieuwe, inclusieve boomhut in Wilsele

    Kinderen met een beperking kunnen spelen in nieuwe, inclusieve boomhut in Wilsele

  • Enorm veel neerslag op korte tijd zorgt voor problemen, komt er nog onweer op ons af?

    Enorm veel neerslag op korte tijd zorgt voor problemen, komt er nog onweer op ons af?

  • OH Leuven haalt op Deadline Day Stefan Mitrovic (Hellas Verona) nog naar Den Dreef

    OH Leuven haalt op Deadline Day Stefan Mitrovic (Hellas Verona) nog naar Den Dreef

  • 21-jarige Ivar komt na 18 dagen aan in Boedapest met Longboard

    21-jarige Ivar komt na 18 dagen aan in Boedapest met Longboard

  • Pro-Palestijnse betogers moeten binnen 8 dagen gebouw KU Leuven verlaten, draaien ook op voor gerechtskosten

    Pro-Palestijnse betogers moeten binnen 8 dagen gebouw KU Leuven verlaten, draaien ook op voor gerechtskosten