Jolien Vermeylen uit Averbode valt tijdens fietsen en eindigt als 24ste in haar eerste Olympische triatlon

Jolien Vermeylen uit Averbode valt tijdens fietsen en eindigt als 24ste in haar eerste Olympische triatlon

Jolien Vermeylen uit Averbode valt tijdens fietsen en eindigt als 24ste in haar eerste Olympische triatlon

Op de Olympische Spelen is Jolien Vermeylen uit Averbode bij Scherpenheuvel Zichem, 24ste geworden in de triatlon. Een toch eerder teleurstellend resultaat voor Vermeylen die zelf op een notering rond de tiende plaats hoopte.


Vermeylen begint nochtans goed. De ex-zwemster komt als elfde uit het water, de veelbesproken Seine is dat in dit geval, maar dan gaat het mis. Tijdens het fietsen gaat ze net als vele anderen onderuit op het natte parcours op en rond de Champs-Élysées. Ze mist daardoor de aansluiting met de kop van de wedstrijd en houdt zich schuil in een groepje van 20 atleten op een dikke minuut van de koplopers. Uiteindelijk begint ze als 27ste aan hetlopen, ze maakt dus nog 3 plaatsen goed, en wordt zo 24ste op net geen 5 minuten van de Franse winnares Cassandre Beaugrand. Vermeylen kan zich nu richten op de mixed relay van volgende week maandag, daar hoopt de Belgische ploeg mee te strijden voor de medailles.

Gerelateerd nieuws

  • Scherpenheuvel-Zichem richt stembureau in bij woonzorgcentrum Ster Der Zee: "Van groot belang dat zoveel mogelijk inwoners hun stem uitbrengen"

    Scherpenheuvel-Zichem richt stembureau in bij woonzorgcentrum Ster Der Zee: "Van groot belang dat zoveel mogelijk inwoners hun stem uitbrengen"

  • Pommelien Thijs en Metejoor zetten LoForLife in vuur en vlam: "Het is echt geweldig"

    Pommelien Thijs en Metejoor zetten LoForLife in vuur en vlam: "Het is echt geweldig"

  • Baan tussen Scherpenheuvel en Zichem krijgt nieuwe asfaltlaag en veiligere fietsoversteekplaats

    Baan tussen Scherpenheuvel en Zichem krijgt nieuwe asfaltlaag en veiligere fietsoversteekplaats

  • FC ATO maakt indruk met vijf goals voor rust tegen Houtem-Oplinter (1-5): "Een rustig seizoen zou al voldoening geven"

    FC ATO maakt indruk met vijf goals voor rust tegen Houtem-Oplinter (1-5): "Een rustig seizoen zou al voldoening geven"

  • LIVE: organisatie LoForLife moet in laatste instantie programma nog aanpassen door afzeggen Praga Khan: "Spannend, maar het is gelukt"

    LIVE: organisatie LoForLife moet in laatste instantie programma nog aanpassen door afzeggen Praga Khan: "Spannend, maar het is gelukt"