Komt er een tweede voetgangers- en fietsersbrug aan het station van Leuven? "Het is een idee dat leeft", aldus Devlies (cd&v)
De stad Leuven denkt er over na om een tweede voetgangersbrug te maken over de sporen, aan het station. De plaatsing van de brug zou dan deel uitmaken van de grote werken aan de Kop van Kessel Lo, net achter het station. Daar worden meer dan dertig woningen tegen de grond gegooid, vooral om het kruispunt heraanteleggen en zo veiliger te maken. De tweede brug is een idee op de langere termijn, benadrukt de stad, er zijn nog veel stappen te nemen in het project.
"Het idee leeft om de Oude Dieststeenweg voor een klein gedeelte te reconstrueren" Carl Devlies (cd&v), Schepen van Ruimtelijke Ordening
Het lijkt een wat vreemde open ruimte hier op de hoek van de Diestsesteenweg. Hier stonden zes huizen, ze werden in de paasvakantie afgebroken. De stad en het Vlaams gewest willen hier de wegen verbreden en ook bredere fietspaden aanleggen. Op de gemeenteraad werd beslist wie wat betaalt voor de sloop.
"Het budget is voor op 1,3 miljoen en voor het gewest op 350.000 duizend.", zegt de schepen van Ruimtelijke Ordening, Carl Devlies (cd&v). "Dit gaat werkelijk over de kosten van afbraak. Het gaat over een 35-tal woningen, dus het is wel een belangrijke operatie.", aldus Devlies.
In de paasvakantie volgend jaar volgt de sloop van nog eens 19 huizen, eind volgend jaar gaan er nog eens 6 tegen de vlakte. Als alles afgebroken is en de heraanleg van het kruispunt vorm krijgt wil de stad ook bekijken of er een tweede voetgangersbrug kan komen over de sporen. Nu is er al de passerelle in het station zelf, voor fietsers en voetgangers. De stad droomt ervan om nog een brug te zetten, hier aan de kop, om Kessel Lo met de stad te verbinden.
"Dat is niet uitgesloten, dat is een idee dat leeft om de Oude Dieststeenweg die recht naar het centrum van de stad liep, voor een klein gedeelte te reconstrueren. En daarvoor een verbinding te maken over het spoor voor voetgangers en fietsers, maar dat moet nog verder bestudeerd worden.", besluit Devlies.