KU Leuven voorspelt: onze Rode Duivels winnen het EK

KU Leuven voorspelt: onze Rode Duivels winnen het EK

KU Leuven voorspelt: onze Rode Duivels winnen het EK

De Rode Duivels winnen deze zomer het EK. Geen straffe uitspraak van een bekende sportanalist, maar verrassend, eentje van de KU Leuven. Computerwetenschappers van de universiteit simuleerden het hele verloop van het voetbaltoernooi. Uit die simulatie blijkt dat de Rode Duivels met 29 procent de grootste kanshebber zijn om Europees kampioen te worden, Frankrijk en Spanje zijn de belangrijkste concurrenten. 




Via onderstaande link kunt u de hele simulatie bekijken:


https://dtai.cs.kuleuven.be/sports/euro2020/ 

Gerelateerd nieuws

  • Pieter Sisk breekt legendarisch DCLA-clubrecord van Ivo Van Damme op 800 meter en is nu 2de snelste Belg ooit

    Pieter Sisk breekt legendarisch DCLA-clubrecord van Ivo Van Damme op 800 meter en is nu 2de snelste Belg ooit

  • Inhuldiging nieuw stadsdeel Ezeldijk in Diest

    Inhuldiging nieuw stadsdeel Ezeldijk in Diest

  • Theo Francken (N-VA plus) vol onbegrip over superflitser op de Leming in Leuven: "Wat heeft dit met verkeersveiligheid te maken?"

    Theo Francken (N-VA plus) vol onbegrip over superflitser op de Leming in Leuven: "Wat heeft dit met verkeersveiligheid te maken?"

  • Lets, Fins of Tsjechisch: weer een heel arsenaal aan internationale bieren klaar voor het Leuven Innovation Beer Festival

    Lets, Fins of Tsjechisch: weer een heel arsenaal aan internationale bieren klaar voor het Leuven Innovation Beer Festival

  • Meer dan 17 procent stemgerechtigde buitenlandse Leuvenaars registreert zich voor verkiezingen: "Belangrijk dat zoveel mogelijk mensen komen stemmen."

    Meer dan 17 procent stemgerechtigde buitenlandse Leuvenaars registreert zich voor verkiezingen: "Belangrijk dat zoveel mogelijk mensen komen stemmen."