Kunnen rivieren en beken in onze regio nog meer water aan de komende dagen? Alarmpeil nu al bereikt in Wezemaal en Haacht

Kunnen rivieren en beken in onze regio nog meer water aan de komende dagen? Alarmpeil nu al bereikt in Wezemaal en Haacht

Kunnen rivieren en beken in onze regio nog meer water aan de komende dagen? Alarmpeil nu al bereikt in Wezemaal en Haacht

Op 10 plaatsen in onze regio is het waakpeil van de lokale beek of rivier overschreden. Voor twee kleinere rivieren is zelfs de alarmfase van kracht. Niet verwonderlijk, met de vele regen van de voorbije dagen. Grote problemen zijn er voorlopig niet gemeld, maar met nog meer regen in het vooruitzicht volgen de lokale besturen samen met de brandweer en de Vlaamse Milieu maatschappij de situatie van de waterwegen op de voet op.



We krijgen de volgende dagen zeker nog regen in onze regio, laat weerman Hugo Mathues weten. Hoeveel is moeilijk te zeggen omdat niet helemaal duidelijk is hoe actief de regenzones nog zullen zijn wanneer ze over Oost-Brabant trekken. In totaal is op tien plaatsen in onze regio het waakpeil op dit moment overschreden, hier in het oranje, vooral in de Demer maar ook in de Lei-en Weesbeek in Boortmeerbeek en de Winge in Rotselaar.  Op twee plaatsen is in de late namiddag zelfs het alarmpeil bereikt, in de Leibeek in Haacht en hier in de Grote Losting in Wezemaal. Al is de schade gelukkig nog heel beperkt.  Een actuele waterstand van de rivieren in je buurt vind je hier.



Later meer.

Gerelateerd nieuws

  • Online sociale contacten dragen bij aan mentaal welzijn van jongeren, volgens onderzoek KU Leuven

    Online sociale contacten dragen bij aan mentaal welzijn van jongeren, volgens onderzoek KU Leuven

  • Vervoersregioraad Leuven wil verlaging maximumsnelheid op snelwegen naar 100 km/h laten onderzoeken: "Op gepaste plaatsen kan dit de verkeersveiligheid verhogen en zorgen voor verbeterde doorstroom"

    Vervoersregioraad Leuven wil verlaging maximumsnelheid op snelwegen naar 100 km/h laten onderzoeken: "Op gepaste plaatsen kan dit de verkeersveiligheid verhogen en zorgen voor verbeterde doorstroom"

  • Meer dan duizend wandelaars doorkruisen onze regio tijdens Vierde editie van Hagelandse 101: "Kippenvel om hier na meer dan 100 kilometer over de finish te stappen"

    Meer dan duizend wandelaars doorkruisen onze regio tijdens Vierde editie van Hagelandse 101: "Kippenvel om hier na meer dan 100 kilometer over de finish te stappen"

  • Ontdek hier welke monumenten je vandaag tijdens Open Monumentendag kan bezoeken

    Ontdek hier welke monumenten je vandaag tijdens Open Monumentendag kan bezoeken

  • Huizenprijzen in onze regio stijgen met 38,5% in 10 jaar: vooral de oostelijke kant kent grootste stijging

    Huizenprijzen in onze regio stijgen met 38,5% in 10 jaar: vooral de oostelijke kant kent grootste stijging