Leeuwse kaastaart erkend als streekproduct: "Recept is meer dan 100 jaar oud, authentieker kan niet"

Leeuwse kaastaart erkend als streekproduct: "Recept is meer dan 100 jaar oud, authentieker kan niet"

Leeuwse kaastaart erkend als streekproduct: "Recept is meer dan 100 jaar oud, authentieker kan niet"

Onze regio is opnieuw een streekproduct rijker: de Leeuwse kaastaart van bakkerij De Linde in Budingen. De taart werd erkend door de VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, en krijgt nu officieel het label "streekproduct". De kaastaart is al jarenlang verbonden met Zoutleeuw, bij Pinksteren komt er bij de Leeuwenaren namelijk altijd kaastaart op tafel. Bovendien is de kaastaart van bakster Els Ladang gemaakt met melk en suiker uit de streek.

Gerelateerd nieuws

  • Vlaams minister Ben Weyts gaat eigenaars beschermde monumenten zoals Kasteel van Dormaal gratis EPC-advies geven: "Belangrijk om erfgoedwaarde te behouden"

    Vlaams minister Ben Weyts gaat eigenaars beschermde monumenten zoals Kasteel van Dormaal gratis EPC-advies geven: "Belangrijk om erfgoedwaarde te behouden"

  • Herinrichting Grote Markt Zoutleeuw gaat tweede fase in: extra groen en nieuwe kasseien voor historisch stadhuis en Lakenhalle

    Herinrichting Grote Markt Zoutleeuw gaat tweede fase in: extra groen en nieuwe kasseien voor historisch stadhuis en Lakenhalle

  • Zoutleeuw verdeelt bevoegdheden over 2 termijnen: "Dat dossiers door meerdere mensen worden gekend, is een meerwaarde"

    Zoutleeuw verdeelt bevoegdheden over 2 termijnen: "Dat dossiers door meerdere mensen worden gekend, is een meerwaarde"

  • Guy Dumst (cd&v): "Luisteren, werken, werken en nog eens werken loont in Zoutleeuw"

    Guy Dumst (cd&v): "Luisteren, werken, werken en nog eens werken loont in Zoutleeuw"

  • Boudewijn Herbots (cd&v): "Vooroorlogs resultaat, te danken aan de nieuwe ploeg"

    Boudewijn Herbots (cd&v): "Vooroorlogs resultaat, te danken aan de nieuwe ploeg"