Man (28) bedreigt Leuvense jongeren met schaar en dringt appartement studentes binnen

Man (28) bedreigt Leuvense jongeren met schaar en dringt appartement studentes binnen

Man (28) bedreigt Leuvense jongeren met schaar en dringt appartement studentes binnen

Lees hier het officiële persbericht van Politie Leuven


in Leuven heeft een man van 28 een groepje studenten bedreigd met een schaar Tijdens de avond van 30 juni 2023 werd een interventieploeg van de PZ Leuven verzocht zich naar de Handbooghof te begeven voor feiten van bedreigingen. Ter plaatse trof de politie een groepje studenten aan die aangaven dat ze bedreigd werden door een man die met zijn hond voorbij wandelde. De man leek onder invloed, zou geagiteerd geworden zijn en gezegd hebben dat hij hen zou neersteken met zijn schaar en dat hij hen de keel zou oversnijden.   Wanneer de interventieploeg naar aanleiding van deze feiten patrouille uitvoerde in de omgeving, werd zij op de Kapucijnenvoer aangesproken door twee studenten die aangaven dat een man hun appartement was binnengedrongen.  Aan het appartement stelde de politie vast dat de voordeur werd open gebeukt met een brandblusser. De verdachte werd met een schaar in de hand aangetroffen in de woonruimte en gearresteerd. Het bleek te gaan om een 28-jarige man zonder vaste verblijfplaats. Bij zijn verhoor erkende de verdachte de feiten. Hij gaf aan dat hij onder invloed van verdovende middelen was en stelde dat hij boos was omdat hij zijn hond niet kon vinden.   Het parket heeft op 1 juli een gerechtelijk onderzoek gevorderd wegens bedreigingen, woonstschennis en wapendracht zonder wettige reden.   De verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Hij dient vrijdag 7 juli voor de raadkamer te verschijnen. Het onderzoek loopt nu verder onder leiding van de onderzoeksrechter.

Gerelateerd nieuws

  • Nationaal Crisiscentrum: "Geen rugzakken of spandoeken toegestaan tijdens pausbezoek volgend weekend"

    Nationaal Crisiscentrum: "Geen rugzakken of spandoeken toegestaan tijdens pausbezoek volgend weekend"

  • De Lijn past busroutes rondom Leuven aan tijdens pausbezoek op 27 september

    De Lijn past busroutes rondom Leuven aan tijdens pausbezoek op 27 september

  • Stad Leuven verkoopt oude machines en voertuigen

    Stad Leuven verkoopt oude machines en voertuigen

  • Groen Leuven lanceert voorstel voor slimme sensoren en dynamische borden in voetgangerszones

    Groen Leuven lanceert voorstel voor slimme sensoren en dynamische borden in voetgangerszones

  • Nieuwe superheldenstrip Anders speelt zich af in Leuven: "Het is een mix van romantiek, maar ook van je weg zoeken in de wereld"

    Nieuwe superheldenstrip Anders speelt zich af in Leuven: "Het is een mix van romantiek, maar ook van je weg zoeken in de wereld"