Naamsesteenweg in Leuven krijgt stevige opknapbeurt: hinder tot midden augustus

Naamsesteenweg in Leuven krijgt stevige opknapbeurt: hinder tot midden augustus

Naamsesteenweg in Leuven krijgt stevige opknapbeurt: hinder tot midden augustus

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 1 juli met ingrijpende asfalteringswerken op de Naamsesteenweg in Leuven. Het gaat over een traject van 2,5 kilometer van de Leuvense ring tot voorbij de brug van de E40 en dat in beide rijrichtingen. De werken verlopen in verschillende fases, om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Midden augustus moeten de werken klaar zijn.

"Het blijft stevige hinder uiteraard, maar dat het toch behapbaar is voor handelaars en omwonenden" Carla Cox, Woordvoerster Agentschap Wegen en Verkeer

Van de Leuvense ring tot aan het treinstation van Heverlee: daar begint het Agentschap Wegen en Verkeer vanaf 1 juli met ingrijpende asfalteringwerken. Het wegdek, de aanliggende fietspaden en parkeerstroken van de Naamsesteenweg krijgen dan ook een stevige opknapbeurt.

Carla Cox, woordvoerster van het Agentschap Wegen en Verkeer legt verder uit: "Het is een hele lange werfzone over 2,5 kilometer van aan de Ring van Leuven tot aan de brug van de E40 aan de Bierbeekpleindreef. We gaan dat in drie fases doen zodat de hinder ook beperkt is. Het blijft stevige hinder uiteraard, maar dat het toch behapbaar is voor handelaars en omwonenden."

Fase 1 vindt plaats van 1 tot en met 5 juli, tussen de ring van Leuven en het station van Heverlee. In fase 2, van 8 tot en met 12 juli, pakt het Agentschap Wegen en Verkeer het traject tussen het station van Heverlee en de Koning Leopold III-laan aan. Tijdens het bouwverlof is de Naamsesteenweg open voor verkeer, van 5 tot en met 14 augustus volgt de derde en laatste fase. Daarbij wordt het traject tussen de Koning Leopold III-laan en de parking Bierbeekpleindreef vernieuwd.

"In de laatste fase met het kruispunt Leopold III-laan inbegrepen, tot voorbij de brug werken we een tiental dagen omdat we daar ook nog een deel van de fietspaden en de boordstenen mee herstellen.", aldus Cox.

Per fase is de Naamsesteenweg afgesloten met omleidingen voor plaatselijk, doorgaand en zwaar verkeer. Ook fietsers moeten de lokale omleidingen volgen. De handelaars in de afgesloten werfzone zijn enkel te voet bereikbaar. Alle informatie van de omleidingen vind je via deze link.

Gerelateerd nieuws

  • 6000 mensen komen de Paus groeten in Leuven

    6000 mensen komen de Paus groeten in Leuven

  • Rector KU Leuven Luc Sels haalt misbruik in de kerk aan in speech, paus zelf reageert er niet op

    Rector KU Leuven Luc Sels haalt misbruik in de kerk aan in speech, paus zelf reageert er niet op

  • LIVE op Grote Markt na pausbezoek: "Pausbezoek vlot verlopen"

    LIVE op Grote Markt na pausbezoek: "Pausbezoek vlot verlopen"

  • LIVE Luc Sels over toespraak: "Opgeroepen om eerlijk gesprek aan te gaan over misbruik, positie van de vrouw en openheid ten opzichte van LGBTQIA+-gemeenschap"

    LIVE Luc Sels over toespraak: "Opgeroepen om eerlijk gesprek aan te gaan over misbruik, positie van de vrouw en openheid ten opzichte van LGBTQIA+-gemeenschap"

  • Vluchtelingen aan KU Leuven over verwachtingen van gesprek met paus: "Paus vertellen over ervaring als vluchteling"

    Vluchtelingen aan KU Leuven over verwachtingen van gesprek met paus: "Paus vertellen over ervaring als vluchteling"