Online sociale contacten dragen bij aan mentaal welzijn van jongeren, volgens onderzoek KU Leuven

Online sociale contacten dragen bij aan mentaal welzijn van jongeren, volgens onderzoek KU Leuven

Online sociale contacten dragen bij aan mentaal welzijn van jongeren, volgens onderzoek KU Leuven

Een onderzoek van de KU Leuven toont aan dat ook online sociale contacten, zoals chatten met vrienden, een positief effect hebben op het mentale welzijn van jongeren. Volgens de studie voelen jongeren zich beter wanneer ze online tijd met anderen doorbrengen dan wanneer ze alleen zijn. Sociale contacten, zelfs wanneer ze online plaatsvinden, kunnen dus bijdragen aan een beter welzijn van jongeren, al hebben echte contacten wel nog altijd een beter effect. Aan de andere kant zijn het vooral trauma’s, pesten en een gebrek aan steun die leiden tot mentale problemen. 1 op de 5  jongeren worstelt met matige tot ernstige mentale problemen. De resultaten van de studie kunnen helpen bij het vroegtijdig opsporen van mentale problemen bij jongeren, zodat snel de juiste hulp kan worden gezocht.

Bekijk meer nieuws over:

Gerelateerd nieuws

  • Vervoersregioraad Leuven wil verlaging maximumsnelheid op snelwegen naar 100 km/h laten onderzoeken: "Op gepaste plaatsen kan dit de verkeersveiligheid verhogen en zorgen voor verbeterde doorstroom"

    Vervoersregioraad Leuven wil verlaging maximumsnelheid op snelwegen naar 100 km/h laten onderzoeken: "Op gepaste plaatsen kan dit de verkeersveiligheid verhogen en zorgen voor verbeterde doorstroom"

  • Meer dan duizend wandelaars doorkruisen onze regio tijdens Vierde editie van Hagelandse 101: "Kippenvel om hier na meer dan 100 kilometer over de finish te stappen"

    Meer dan duizend wandelaars doorkruisen onze regio tijdens Vierde editie van Hagelandse 101: "Kippenvel om hier na meer dan 100 kilometer over de finish te stappen"

  • Ontdek hier welke monumenten je vandaag tijdens Open Monumentendag kan bezoeken

    Ontdek hier welke monumenten je vandaag tijdens Open Monumentendag kan bezoeken

  • Huizenprijzen in onze regio stijgen met 38,5% in 10 jaar: vooral de oostelijke kant kent grootste stijging

    Huizenprijzen in onze regio stijgen met 38,5% in 10 jaar: vooral de oostelijke kant kent grootste stijging

  • Vooruit stelt lijst voor provincieraadsverkiezingen voor: Marc Florquin trekt de lijst, Louis Tobback duwt

    Vooruit stelt lijst voor provincieraadsverkiezingen voor: Marc Florquin trekt de lijst, Louis Tobback duwt