Onzekerheid over voortbestaan Zomerse Dinsdagen in Hever door herbestemming domein Ravestein

Onzekerheid over voortbestaan Zomerse Dinsdagen in Hever door herbestemming domein Ravestein

Onzekerheid over voortbestaan Zomerse Dinsdagen in Hever door herbestemming domein Ravestein

Houden de Zomerse Dinsdagen in Hever op te bestaan? Al sinds 2011 worden aan kasteel Ravestein in Boortmeerbeek tijdens de zomervakantie op dinsdag concerten georganiseerd. Maar de gemeente wil de site herbestemmen, organisator vzw Moeraskamelen vreest daarom dat het evenement moet verdwijnen. Volgens de gemeente wordt er ook bij de nieuwe plannen rekening gehouden met Zomerse Dinsdagen, al blijft de vraag hoeveel ruimte de organisatie nog krijgt om alles uit te voeren.

Vanavond staat partyband DCLIVE op het podium van Zomerse Dinsdagen en dus is de organisatie volop bezig met de voorbereidingen. Al 13 jaar lang organiseert vzw Moeraskamelen in juli en ook begin augustus elke dinsdag gratis optredens aan het verlaten domein van het oude rusthuis Ravestein.

Maar, dit jaar wordt misschien wel de laatste editie: het gemeentebestuur is bezig met de herbestemming van de site en volgens de vereniging wordt daarbij te weinig rekening gehouden met het evenement.

"We hebben al vaak mondelinge beloftes gekregen dat de Zomerse Dinsdagen mogen blijven, maar er staat nog niets op papier en de tijd dringt" Karolien Horckmans, vzw Moeraskamelen

"We hebben al heel veel gesprekken gevoerd met de gemeente. We hebben al vaak mondelinge beloftes gekregen dat de Zomerse Dinsdagen mogen blijven maar er staat nog niets op papier en de tijd dringt", zegt Karolien Horckmans van de vzw Moeraskamelen. "We hebben nu één van de dossiers kunnen inkijken en daarin zien we dat er wel een minimum evenementenweide behouden is maar die is heel klein, gelegen op de rand van het domein op een heel nat grasland en dicht bij de bewoning. Op die plaats is het gewoon niet meer mogelijk om de Zomerse Dinsdagen te laten doorgaan", aldus Horckmans

"De Zomerse Dinsdagen behoren eigenlijk tot het meubilair van het terrein" Karin Derua (Open VLD), Burgemeester Boortmeerbeek

Vzw Moeraskamelen heeft zelf een lijst opgesteld met voorwaarden om Zomerse Dinsdagen te laten bestaan. De vereniging wil nu dat de gemeente rekening houdt met die lijst bij onderhandelingen. Ze zal vanavond aan alle toeschouwers ook vragen om een petitie te ondertekenen. Volgens de gemeente moet de organisatie zich in elk geval geen zorgen maken.

Kan jij hen geruststellen? "Uiteraard, dat kan ik met mijn hand op mijn hart doen", is burgemeester Karin Derua (Open VLD) duidelijk. "En ik denk dat ik namens alle politieke fracties mag spreken van onze gemeenten dat de Zomerse Dinsdagen eigenlijk tot het meubilair van het terrein behoort en dat we dat nooit zullen laten verdwijnen", aldus Derua.

Gaan zij genoeg plaats nog hebben? "Dat moeten wij onderhandelen maar het gemeentebestuur heeft uiteindelijk de eindbeslissing en dat zal zeker mee opgenomen worden in het dossier", zegt burgemeester Derua.

Tegen dit najaar moet duidelijk worden welke invulling de site juist krijgt en wat dat betekent voor de toekomst voor Zomerse Dinsdagen en andere evenementen die in het park plaatsvinden.

Gerelateerd nieuws

  • Eeuwenoude Servaesmolen in de Hanswijkstraat in Boortmeerbeek wordt gerenoveerd

    Eeuwenoude Servaesmolen in de Hanswijkstraat in Boortmeerbeek wordt gerenoveerd

  • Inwoners van Boortmeerbeek kunnen kiezen welke muurschildering op gevel van sporthal komt

    Inwoners van Boortmeerbeek kunnen kiezen welke muurschildering op gevel van sporthal komt

  • Samen voor Boortmeerbeek maakt zijn lijst bekend

    Samen voor Boortmeerbeek maakt zijn lijst bekend

  • Klokkenklager uit Boortmeerbeek trekt klacht in en gaat zelfs verhuizen

    Klokkenklager uit Boortmeerbeek trekt klacht in en gaat zelfs verhuizen

  • Inwoner dient formeel klacht in bij gemeente Boortmeerbeek: 'kerkklokken maken te veel lawaai'

    Inwoner dient formeel klacht in bij gemeente Boortmeerbeek: 'kerkklokken maken te veel lawaai'