Op- en afrittencomplex E314 in Winksele wordt veiliger voor fietsers en voetgangers: verkeershinder van begin augustus tot eind oktober

Op- en afrittencomplex E314 in Winksele wordt veiliger voor fietsers en voetgangers: verkeershinder van begin augustus tot eind oktober

Op- en afrittencomplex E314 in Winksele wordt veiliger voor fietsers en voetgangers: verkeershinder van begin augustus tot eind oktober

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vanaf maandag het op- en afrittencomplex van de E314 in Winksele veiliger maken voor fietsers en voetgangers. Nu moeten die de weg oversteken terwijl ook autobestuurders er groen licht hebben, na de werken zal dat veranderen want alle kruispunten worden conflictvrij gemaakt. De heraanleg zal wel de nodige hinder met zich mee brengen, want vanaf augustus zal zowel de oprit richting Brussel als die richting Limburg een maand lang afgesloten zijn. Meer informatie vind je hier.

"Na deze werken zullen die risicovolle situaties op dit kruispunt weg zijn en zal het veel veiliger zijn" Anton De Coster, Woordvoerder Agentschap Wegen en Verkeer

De verkeerslichten aan het op- en afrittencomplex van de E314 in Winksele zijn aan vervanging toe en dat gaat ook gebeuren. Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt het kruispunt conflictvrij zodat het veiliger is voor voetgangers en fietsers.

"Als je daar vandaag als fietser een op- of een afrit kruist, dan is er ook autoverkeer dat op dat moment groen licht heeft om bijvoorbeeld de oprit links of rechts op te rijden. Wat soms gevaarlijke situaties geeft en na deze werken zullen die risicovolle situaties weg zijn en zal het veel veiliger zijn.", zegt Anton De Coster, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Bekijk hier het grondplan van de werken:

Dit soort situaties zijn na de werken dus verleden tijd, want ook hier komt een oversteekplaats met verkeerslichten. Dat betekent wel dat autobestuurders langer voor het rood zullen staan.

"Een regeling van verkeerslichten moet je zien als een grote taart die je verdeelt.", zegt de Coster. "De fietsers krijgen nu hun eigen stuk taart in de vorm van groentijd. Dat betekent dat de taart van de automobilisten kleiner wordt, dat zij dus langer zullen moeten aanschuiven, dat is onvermijdelijk.", stelt De Coster duidelijk.

"De echt grote hinder die zal pas ergens begin augustus beginnen wanneer we ook opritten gaan afsluiten" Anton De Coster, Woordvoerder Agentschap Wegen en Verkeer

En ook de fietspaden onder de brug komen verder van de rijweg te liggen. Het totale kostenplaatje bedraagt op die manier een half miljoen euro. De werken starten al over 4 dagen.

"Er gaat in die eerste fase al wat hinder zijn. Want we gaan op de Brusselsesteenweg de rijstroken wat versmallen. Ook op de op en afritten zal er wat hinder zijn. Maar de echt grote hinder die zal pas ergens begin augustus beginnen wanneer we ook opritten gaan afsluiten. Dus dan gaan mensen die nu de gewoonte hebben om nu de E314 op te rijden richting Lummen of Brussel, die gaan moeten omrijden en een andere oprit gebruiken.", aldus Anton De Coster.

Als alles vlot verloopt zitten de werken er halverwege oktober op, alle informatie over de werken vind je via deze link.

Gerelateerd nieuws

  • Raad van State vernietigt plan om dorpskern van Veltem-Beisem aan te passen

    Raad van State vernietigt plan om dorpskern van Veltem-Beisem aan te passen

  • Vrouw uit Herent wint rechtszaak tegen 2 Belgische aartsbisschoppen: "Geslachtsdiscriminatie"

    Vrouw uit Herent wint rechtszaak tegen 2 Belgische aartsbisschoppen: "Geslachtsdiscriminatie"

  • Herent zamelt schoolmateriaal in tijdens zomervakantie: "Begin schooljaar is voor heel wat gezinnen een heel dure periode"

    Herent zamelt schoolmateriaal in tijdens zomervakantie: "Begin schooljaar is voor heel wat gezinnen een heel dure periode"

  • Politiezone Herent-Kortenberg is op zoek naar nieuwe agenten

    Politiezone Herent-Kortenberg is op zoek naar nieuwe agenten

  • Maak kennis met Ryu Demuyser uit Herent, amper 14 en al vice-Europees kampioen BMX: "Olympische Spelen is uiteindelijke doel"

    Maak kennis met Ryu Demuyser uit Herent, amper 14 en al vice-Europees kampioen BMX: "Olympische Spelen is uiteindelijke doel"