Op kot gaan in Tienen almaar populairder: "Vooral interessant voor internationale studenten"

Op kot gaan in Tienen almaar populairder: "Vooral interessant voor internationale studenten"

Op kot gaan in Tienen almaar populairder: "Vooral interessant voor internationale studenten"

Studeren in Tienen is duidelijk populair, want de vraag naar studentenkamers in de Suikerstad stijgt. In een studentenhuis in de Leuvensestraat wonen op dit moment ook al 8 studenten en er zijn nog aanvragen voor koten. Aan het station heeft de projectontwikkelaar van het oude post-gebouw een aanvraag ingediend voor 18 studentenkamers. Er zijn veel redenen waarom Tienen interessant is om op kot te gaan, zegt de burgemeester. De stad werkte ook een regelgeving uit voor studentenkoten, zo moeten uitbaters van een studentenkot een omgevingsvergunning en een Tiens kotlabel aanvragen.

Gerelateerd nieuws

  • Geen "Team Tienen" op kiesbrief, wel "cd&v/Tienen VRT": "Duidelijk aangeven dat we twee partijen zijn"

    Geen "Team Tienen" op kiesbrief, wel "cd&v/Tienen VRT": "Duidelijk aangeven dat we twee partijen zijn"

  • 14 studenten Theologie en Religiewetenschappen zitten dit academiejaar op kot bij Zorggroep Alexianen: "Heel inspirerend"

    14 studenten Theologie en Religiewetenschappen zitten dit academiejaar op kot bij Zorggroep Alexianen: "Heel inspirerend"

  • Meer dan 300 mensen eten samen op de Langste Eettafel in Tienen: "Als mensen elkaar niet tegenkomen, heb je geen stad"

    Meer dan 300 mensen eten samen op de Langste Eettafel in Tienen: "Als mensen elkaar niet tegenkomen, heb je geen stad"

  • Buitenkant verloederde stationsgebouw Tienen wordt volgend jaar gerenoveerd, invulling nog niet bekend: "Die bal is aan het rollen"

    Buitenkant verloederde stationsgebouw Tienen wordt volgend jaar gerenoveerd, invulling nog niet bekend: "Die bal is aan het rollen"

  • Tienen gaat overlast en criminaliteit aanpakken met nieuw akkoord

    Tienen gaat overlast en criminaliteit aanpakken met nieuw akkoord