Parket van Leuven zoekt camerabeelden van verkeersagressie in Tienen

Parket van Leuven zoekt camerabeelden van verkeersagressie in Tienen

Parket van Leuven zoekt camerabeelden van verkeersagressie in Tienen

Het parket van Leuven is op zoek naar camerabeelden van een geval van heel zware verkeersagressie in Tienen. Een moeder en haar dochter zouden met opzet aangereden zijn door een autobestuurder na een discussie over waar de auto geparkeerd stond. De moeder, een vrouw van 73, raakte daarbij ernstig gewond, ze werd met ondermeer een enkelbreuk naar het ziekenhuis gebracht. De dochter raakte lichtgewond. De bestuurder van de wagen is zich na de feiten meteen gaan aangeven bij de politie.

"Het moment dat het voertuig vertrekt moet de 73-jarige vrouw ernstige verwondingen opgelopen hebben, dat staat vast." Sarah Callewaert, Parket Leuven

Over wat er precies gebeurd is, bestaat voorlopig nog veel onduidelijkheid. Wat wel vaststaat is dat de feiten plaatsvinden zaterdagnamiddag rond vier uur in de Leuvensestraat in Tienen en dat er 4 mensen betrokken zijn: een man van 56, zijn vrouw van 39, haar moeder van 73 en een man van 20. Die laatste zou zijn auto op het voetpad hebben geparkeerd, waarna een discussie is ontstaan.

"Vanaf dan lopen de getuigenverklaringen iets meer uiteen.", zegt Sarah Callewaert van het parket Leuven. "Het moment dat het voertuig vertrekt moet de 73-jarige vrouw ernstige verwondingen opgelopen hebben, dat staat vast. Maar op welke wijze dat precies gebeurd is die verwondingen, dat is nog niet geheel duidelijk. Ook de dochter, daarvan wordt verklaard dat zij op de motorkap is gesignaleerd door getuigen maar we weten op dit moment niet goed hoe ze daarop is terecht geraakt.", aldus Callewaert

"Eigenlijk staat er redelijk wat vast, maar er is ook nog heel wat onduidelijkheid." Sarah Callewaert, Parket Leuven

Voordat de auto vertrekt zou er eerst nog een schermutseling hebben plaatsgevonden. De politie heeft daarom een proces verbaal opgesteld voor wederzijdse slagen en verwondingen. Ook het parket van Leuven is een onderzoek gestart. Het is op zoek naar camerabeelden van de feiten.

"Eigenlijk staat er redelijk wat vast, maar er is ook nog heel wat onduidelijkheid. En dat willen wij uitklaren.",, zegt Callewaert. Ze legt ook uit wat het parket nog wil achterhalen: "Wij willen weten: wie heeft wat geroepen naar wie? Wie heeft geduwd, getrokken of geslagen ten opzichte van wie? En waar bevond eenieder zich ten opzichte van het voertuig op het moment dat die bestuurder vertrok."

De bestuurder is meteen na de feiten naar het politiekantoor gereden. Hij legde een negatieve drugs- en alcoholtest af. Hij is na verhoor weer vrijgelaten.

Bekijk meer nieuws over:

Gerelateerd nieuws

  • Tienen pakt overlast ratten en duiven aan: "Gezocht naar duurzame en ecologische oplossing"

    Tienen pakt overlast ratten en duiven aan: "Gezocht naar duurzame en ecologische oplossing"

  • Tienenaar Jason Suttels pakt brons in afvalling op WK skeeleren

    Tienenaar Jason Suttels pakt brons in afvalling op WK skeeleren

  • Betonplaten van Ambachtenlaan in Tienen worden vanaf 30 september vernieuwd: zes weken hinder verwacht

    Betonplaten van Ambachtenlaan in Tienen worden vanaf 30 september vernieuwd: zes weken hinder verwacht

  • Politie en diereninspectie nemen meer dan 30 honden in beslag op kleine boerderij in Tienen: "Geen eetkom, drinkkom, dekentje of mand"

    Politie en diereninspectie nemen meer dan 30 honden in beslag op kleine boerderij in Tienen: "Geen eetkom, drinkkom, dekentje of mand"

  • Patriottische verbroedering van veteranen herdenkt bombardement van Koninklijk Atheneum Tienen

    Patriottische verbroedering van veteranen herdenkt bombardement van Koninklijk Atheneum Tienen