Raad van State vernietigt plan om dorpskern van Veltem-Beisem aan te passen

Raad van State vernietigt plan om dorpskern van Veltem-Beisem aan te passen

Raad van State vernietigt plan om dorpskern van Veltem-Beisem aan te passen

Voorlopig komt er geen openbaar parkgebied op het Bachterveld en ook geen hoogbouw op de Vitalacsite in Veltem-Beisem. De Raad van State heeft het plan met de naam Dorpskern Veltem vernietigd nadat enkele buren in beroep gingen. Volgens de Raad wijken de plannen van de gemeente te veel af van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan, dat zijn de oorspronkelijke plannen van hoe de ruimte in een gemeente moet benut worden. Door de vernietiging moet de gemeente met een nieuw project komen.

Gerelateerd nieuws

  • Vrouw uit Herent wint rechtszaak tegen 2 Belgische aartsbisschoppen: "Geslachtsdiscriminatie"

    Vrouw uit Herent wint rechtszaak tegen 2 Belgische aartsbisschoppen: "Geslachtsdiscriminatie"

  • Op- en afrittencomplex E314 in Winksele wordt veiliger voor fietsers en voetgangers: verkeershinder van begin augustus tot eind oktober

    Op- en afrittencomplex E314 in Winksele wordt veiliger voor fietsers en voetgangers: verkeershinder van begin augustus tot eind oktober

  • Herent zamelt schoolmateriaal in tijdens zomervakantie: "Begin schooljaar is voor heel wat gezinnen een heel dure periode"

    Herent zamelt schoolmateriaal in tijdens zomervakantie: "Begin schooljaar is voor heel wat gezinnen een heel dure periode"

  • Politiezone Herent-Kortenberg is op zoek naar nieuwe agenten

    Politiezone Herent-Kortenberg is op zoek naar nieuwe agenten

  • Maak kennis met Ryu Demuyser uit Herent, amper 14 en al vice-Europees kampioen BMX: "Olympische Spelen is uiteindelijke doel"

    Maak kennis met Ryu Demuyser uit Herent, amper 14 en al vice-Europees kampioen BMX: "Olympische Spelen is uiteindelijke doel"