Schepenposten waren al voor verkiezingen verdeeld in Aarschot

Schepenposten waren al voor verkiezingen verdeeld in Aarschot

Schepenposten waren al voor verkiezingen verdeeld in Aarschot

In Aarschot blijft het voorakkoord tussen CD&V, sp.a en Groen voor opschudding zorgen. Niet alleen de coalitie, maar zelfs de verschillende schepenposten lagen al vast en dat sinds 2015, 3 jaar voor de verkiezingen dus. In een ondertekend document staat onder meer dat André Peeters burgemeester zou worden en dat Mattias Paglialunga hem na 2 jaar zou opvolgen. Maar ook enkele schepenposten werden al verdeeld tussen groen en sp.a. En da's problematisch voor sp.a, want voor die partij schepenen kan leveren in de nieuwe coalitie onder Gwendoyln Rutten, moet dat oude document eerst officieel nietig worden verklaard. Een juridische knoop dus, al laten CD&V én Groen weten dat ze willen meewerken om die knoop te ontwarren. Als alle gesprekken daarover vlot lopen, zou Aarschot voor 1 januari een nieuw bestuur moeten hebben.

Gerelateerd nieuws

  • Voor derde keer op paar maanden tijd ingebroken in Chirolokalen Rillaar

    Voor derde keer op paar maanden tijd ingebroken in Chirolokalen Rillaar

  • Zeldzame tumor vastgesteld bij Aarschottenaar Gregory Polino: familie zamelt geld in om behandeling in VS te betalen

    Zeldzame tumor vastgesteld bij Aarschottenaar Gregory Polino: familie zamelt geld in om behandeling in VS te betalen

  • EcoWerf neemt afvalbeheer van Aarschot vanaf volgend jaar over: recyclagepark wordt vernieuwd en afval wordt vaker aan huis opgehaald

    EcoWerf neemt afvalbeheer van Aarschot vanaf volgend jaar over: recyclagepark wordt vernieuwd en afval wordt vaker aan huis opgehaald

  • Groen Aarschot wil mee besturen na verkiezingen: "Inzetten op strijd tegen vereenzaming en armoede, maar ook meer groen in de stad"

    Groen Aarschot wil mee besturen na verkiezingen: "Inzetten op strijd tegen vereenzaming en armoede, maar ook meer groen in de stad"

  • Futsal Aarschot staat te popelen om aan avontuur op hoogste niveau te beginnen: "Fantastisch voor Aarschottenaar om hier alle topploegen te zien"

    Futsal Aarschot staat te popelen om aan avontuur op hoogste niveau te beginnen: "Fantastisch voor Aarschottenaar om hier alle topploegen te zien"