Tremelo maakt de omgeving van haar gemeentehuis een beetje groener: "Inwoners aanzetten om te ontharden"

Tremelo maakt de omgeving van haar gemeentehuis een beetje groener: "Inwoners aanzetten om te ontharden"

Tremelo maakt de omgeving van haar gemeentehuis een beetje groener: "Inwoners aanzetten om te ontharden"

Tremelo is alweer een klein beetje groener. De Gemeente onthardde voor een stuk de omgeving van het gemeentehuis. 't is één van de actiepunten van het klimaatplan dat Tremelo opstelde samen met de provincie. Een project waarbij gemeenten hulp krijgen van Vlaams-Brabant om groener en klimaatneutraler te worden. In totaal zijn er 43 gemeenten die meedoen aan dat project. Voor de ontharding van de omgeving rond het gemeentehuis van Tremelo kregen de arbeiders van de gemeente zo bijvoorbeeld een opleiding en zorgde de provincie voor een landschapsarchitect. Shoppers moeten niet vrezen, er verdwijnen geen parkeerplaatsen. De ontharding blijft beperkt tot de grasperkjes rond het gemeentehuis. Maar ook de kleine beetjes helpen.

Gerelateerd nieuws

  • Vrienden, familie en kennissen wandelen vandaag voor Gregory Polino: "Dit geeft mij superveel moed om te blijven vechten"

    Vrienden, familie en kennissen wandelen vandaag voor Gregory Polino: "Dit geeft mij superveel moed om te blijven vechten"

  • 50 koren verzamelen op 22 verschillende locaties tijdens Leuven beKOORt: "We willen een grote vorm van verbinding bereiken"

    50 koren verzamelen op 22 verschillende locaties tijdens Leuven beKOORt: "We willen een grote vorm van verbinding bereiken"

  • Opnieuw protest om geen huizen te zetten op Parkveld in Heverlee: "Wij verwachten andere oplossingen van de stad voor woonproblematiek"

    Opnieuw protest om geen huizen te zetten op Parkveld in Heverlee: "Wij verwachten andere oplossingen van de stad voor woonproblematiek"

  • Fietsbrug in Tervuren is geplaatst en dat lokt ook na middernacht veel kijklustigen

    Fietsbrug in Tervuren is geplaatst en dat lokt ook na middernacht veel kijklustigen

  • Trekpaarden ploegen tegen elkaar op de ploeghappening in Aarschot: "Vraag naar evenementen met trekpaarden wordt groter en groter"

    Trekpaarden ploegen tegen elkaar op de ploeghappening in Aarschot: "Vraag naar evenementen met trekpaarden wordt groter en groter"