Verkeersmaatregelen tijdens festivals in Werchter: Aangepaste verkeersmaatregelen in Leuven, bussen vertrekken vanuit Aarschot en Leuven, parkeren kan in Werchter

Verkeersmaatregelen tijdens festivals in Werchter: Aangepaste verkeersmaatregelen in Leuven, bussen vertrekken vanuit Aarschot en Leuven, parkeren kan in Werchter

Verkeersmaatregelen tijdens festivals in Werchter: Aangepaste verkeersmaatregelen in Leuven, bussen vertrekken vanuit Aarschot en Leuven, parkeren kan in Werchter

Naar aanleiding van de festivals in Werchter zijn er vanaf morgen enkele tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht in Leuven. Alle maatregelen gelden tot volgende week maandag om 15 u. 


Vanaf morgenvroeg om 6 uur is parkeren verboden in de Wakkerzeelsebaan, de Meerstraat (tussen de huisnummers 23 en 27), de Torenstraat, de Rotselaarsesteenweg (tussen de Torenstraat en de Steenakkerstraat) en de Baron Descampslaan. 


Vanaf 8 uur is het verboden om fietsen te stallen in de Diestsepoort. De Diestsepoort wordt enkelrichting in de richting van de Vuurkruisenlaan. Ook de Wakkerzeelsebaan wordt tussen de Baron Descampslaan en het meest noordelijke kruispunt met de Meerstraat enkelrichting in de richting van Haacht. Enkel autobussen en autocars mogen in beide richtingen blijven rijden. Op de ventweg voor het stationsgebouw van Leuven en het KBC--kantoor wordt dan weer tweerichtingsverkeer ingesteld.


Alle verkeer wordt verboden op de ventweg voor het stationsgebouw van Leuven, tussen de onderdoogang van het gebouw van De Lijn en de hoofdingang van het stationsgebouw. Tijdens de festivals worden alle taxistandplaatsen ook verplaatst naar het Martelarenplein, tussen het Oorlogsmonument en het KBC-kantoor.


In de Meerstraat is alleen uitzonderlijk plaatselijk verkeer toegelaten tussen de huisnummers 1 en 21.


Van zondagavond 7 juli om 22 u. tot en met maandag 8 juli om 2 u. is al het verkeer verboden op de Diestsevest (binnenring tussen de ingang van de Oostertunnel en het kruispunt met de Tiensevest), de Tiensevest (binnenring tussen het kruispunt met de Diestsevest en het kruispunt met de Maria-Theresiastraat en langs de buitenring tussen de ingang van de Tiensevest en de ingang van de Oostertunnel en het Martelarenplein). Ook op het Martelarenplein is dan al het verkeer verboden.


Van zondag 7 juli om 22.30 u. tot en met maandag 8 juli om 4 u. wordt het tweerichtingsverkeer op de Korte Holsbeeksesteenweg opgeheven en het eenrichtingsverkeer ingesteld tussen de gemeente Rotselaar en Holsbeek. Je mag dan enkel in de richting van Holsbeek rijden.




Met de auto naar Rock Werchter


Wie een ticket voor één van de parkings rondom Rock Werchter heeft gekocht, is wel zeker van zijn of haar plaats. De juiste routebeschrijving naar je parkeerplaats vind je door de QR-code op je ticket te scannen. Wie zicht parkeert op parking Groen 8 kan van donderdag tot zondag van 7 u. 's morgens tot 3 u. 's nachts een pendelbus nemen naar Werchter Hoogland. Op maandag rijden de pendelbussen tussen 7 u. en 14 u. in de omgekeerde richting. Een festivalticket of een e-treinbiljet is nodig om de bussen te gebruiken.




Met het openbaar vervoer naar Rock Werchter


Wie met het openbaar vervoer naar Rock Werchter komt, kan een pendelbus van De Lijn nemen aan de stations van Aarschot en Leuven. Op woensdag kan dat van 13 u. tot 22 u. De bus brengt je dan van het station van Leuven naar Werchter (Erwteveld). Van donderdag tot zondag rijdt de bus van 7 uur 's morgens tot 3 uur 's nachts naar de Wijgmaalsesteenweg. Wie de bus neemt aan het station van Aarschot, kan van donderdag tot zondag tussen 7 uur 's morgens en 3 uur 's nachts de bus nemen naar Werchter Hoogland. Maandag rijden er tussen 7 uur 's morgens en 14 uur 's middags van de Wijgmaalsesteenweg bussen terug naar Leuven, wie naar Aarschot moet stapt op aan Werchter Hoogland.

Gerelateerd nieuws

  • De Vlaamse overheid investeert 1,2 miljoen euro in de sportcomplexen in Aarschot en Bierbeek

    De Vlaamse overheid investeert 1,2 miljoen euro in de sportcomplexen in Aarschot en Bierbeek

  • Muziek van Scala nu ook gebruikt in indrukwekkend eerbetoon aan Andy Murray

    Muziek van Scala nu ook gebruikt in indrukwekkend eerbetoon aan Andy Murray

  • Glenn Janssens uit Aarschot wint GP van België én springt naar leiding in WK-tussenstand zijspancross

    Glenn Janssens uit Aarschot wint GP van België én springt naar leiding in WK-tussenstand zijspancross

  • Herseltsesteenweg in Aarschot morgennacht afgesloten voor herstellingen aan wegdek, stad voorziet lokale omleiding

    Herseltsesteenweg in Aarschot morgennacht afgesloten voor herstellingen aan wegdek, stad voorziet lokale omleiding

  • Waarnemend burgemeester van Aarschot Bert Van der Auwera verlaat de politiek

    Waarnemend burgemeester van Aarschot Bert Van der Auwera verlaat de politiek