Vernieuwde veeprijskamp en veel concerten: dit wordt de Leuvense Jaarmarkt 2024

Vernieuwde veeprijskamp en veel concerten: dit wordt de Leuvense Jaarmarkt 2024

Vernieuwde veeprijskamp en veel concerten: dit wordt de Leuvense Jaarmarkt 2024

Op 2 september staat de Leuvense jaarmarkt weer op de kalender en daar komen enkele nieuwigheden bij kijken. Zo zal er vanaf dit jaar een catwalk zijn voor de veeprijskamp. Op die manier kunnen de runderen en trekpaarden aan het publiek worden voorgesteld. Ex-miss België Céline Van Ouytsel zal dat die dag aan mekaar praten.  




Verder wordt er voor kinderen weer een kinderjaarmarkt gezet. Zij kunnen er op hun eerste schooldag bijleren over duurzame land- en tuinbouw en gezonde voeding. Daarnaast wordt er ook vanalle animatie voor hen voorzien. De echte tradities zoals de braderie en de brocantemarkt blijven natuurlijk ook een vaste waarde. Ook in enkele Leuvense cafés wordt al vanaf 6u feestgevierd. Voor de liefhebbers zijn er vanaf 14 uur allerlei concerten gepland op het Martelarenplein. Onder andere Yves Segers en Sam Gooris zullen er zorgen voor leuke meezingmomenten.   




Het is de 74e keer dat ze de jaarmarkt organiseren. Schepen van Handel Johan Geleyns is dan ook zeer tevreden dat die succesformule bljft aanslaan. Ze verwachten meer dan 100.000 bezoekers in de binnenstad. Met de woorden "Amusoose, van de Biestemêt tot de aan de Stoose" (Amusement van aan de veemarkt tot aan het station) wordt deze editie alvast goed ingezet.

Gerelateerd nieuws

  • Grootste internationaal badmintontoernooi van België in Leuvense Sportoase: "Het niveau is hier erg hoog"

    Grootste internationaal badmintontoernooi van België in Leuvense Sportoase: "Het niveau is hier erg hoog"

  • Leuvense Solar Team mag morgen als tweede aan race starten: "Een heel jaar keihard naartoe gewerkt"

    Leuvense Solar Team mag morgen als tweede aan race starten: "Een heel jaar keihard naartoe gewerkt"

  • Provincie Vlaams-Brabant: Zavelkuil

    Provincie Vlaams-Brabant: Zavelkuil

  • OFFICIEEL: Lotte Kopecky doet mee aan het WK gravel met aankomst in Leuven op zaterdag 5 oktober

    OFFICIEEL: Lotte Kopecky doet mee aan het WK gravel met aankomst in Leuven op zaterdag 5 oktober

  • Mobiel 21 begeleidt 10 fietsende leerlingen van Zevensprong naar school met bodyguards: "Willen meer veilige fietsruimte voor kinderen"

    Mobiel 21 begeleidt 10 fietsende leerlingen van Zevensprong naar school met bodyguards: "Willen meer veilige fietsruimte voor kinderen"