Vrouw uit Herent wint rechtszaak tegen 2 Belgische aartsbisschoppen: "Geslachtsdiscriminatie"

Vrouw uit Herent wint rechtszaak tegen 2 Belgische aartsbisschoppen: "Geslachtsdiscriminatie"

Vrouw uit Herent wint rechtszaak tegen 2 Belgische aartsbisschoppen: "Geslachtsdiscriminatie"

Een vrouw uit Herent heeft een rechtszaak rond geslachtsdiscriminatie tegen voormalig aartsbisschop Jozef De Kesel en huidig aartsbisschop Luc Terlinden gewonnen. De vrouw wilde zich inschrijven voor een opleiding tot diaken, iemand die helpt bij de uitvoering van taken van een pastoor of predikant, maar werd twee keer geweigerd in juni en oktober vorig jaar omdat ze een vrouw is. De rechtbank veroordeelde de betrokken geestelijken tot een schadevergoeding van 1.500 euro omdat dat niet kon. De rechtbank spreekt zich wel niet uit over de vraag of de vrouw ook diaken mag worden, dat is in strijd met de scheiding tussen kerk en staat en de godsdienstvrijheid. Het is de eerste keer dat Belgische bisschoppen door een rechtbank veroordeeld worden voor geslachtsdiscriminatie, mogelijk gaan ze wel nog in beroep.

Gerelateerd nieuws

  • Raad van State vernietigt plan om dorpskern van Veltem-Beisem aan te passen

    Raad van State vernietigt plan om dorpskern van Veltem-Beisem aan te passen

  • Op- en afrittencomplex E314 in Winksele wordt veiliger voor fietsers en voetgangers: verkeershinder van begin augustus tot eind oktober

    Op- en afrittencomplex E314 in Winksele wordt veiliger voor fietsers en voetgangers: verkeershinder van begin augustus tot eind oktober

  • Herent zamelt schoolmateriaal in tijdens zomervakantie: "Begin schooljaar is voor heel wat gezinnen een heel dure periode"

    Herent zamelt schoolmateriaal in tijdens zomervakantie: "Begin schooljaar is voor heel wat gezinnen een heel dure periode"

  • Politiezone Herent-Kortenberg is op zoek naar nieuwe agenten

    Politiezone Herent-Kortenberg is op zoek naar nieuwe agenten

  • Maak kennis met Ryu Demuyser uit Herent, amper 14 en al vice-Europees kampioen BMX: "Olympische Spelen is uiteindelijke doel"

    Maak kennis met Ryu Demuyser uit Herent, amper 14 en al vice-Europees kampioen BMX: "Olympische Spelen is uiteindelijke doel"