Wateroverlast van vorige zomer in Landen en Zoutleeuw erkend als ramp: Inwoners kunnen tegemoetkoming aanvragen

Wateroverlast van vorige zomer in Landen en Zoutleeuw erkend als ramp: Inwoners kunnen tegemoetkoming aanvragen

Wateroverlast van vorige zomer in Landen en Zoutleeuw erkend als ramp: Inwoners kunnen tegemoetkoming aanvragen

De overstromingen in Landen en Zoutleeuw van juni vorig jaar zijn door de Vlaamse regering erkend als ramp. Op vijf en zes juni vorige zomer viel er op sommige plaatsen in het Oosten van onze regio meer dan 80 liter regen per vierkante meter. Straten stonden op korte tijd helemaal blank, auto's en bouwcontainers dreven door de straten. Het water stroomde ook bij de mensen binnen met enorm veel schade tot gevolg. De stadsbesturen van Landen en Zoutleeuw reageren opgelucht op de erkenning omdat de financiële schade van de steden en de inwoners op die manier toch voor een deel gedekt zullen worden. Tot en met 29 februari kunnen inwoners een aanvraag voor tegemoetkoming indienen bij het Rampenfonds van de Vlaamse overheid. Daar kom je wel alleen voor in aanmerkingen als je huis in het erkend Rampgebied ligt. Of dat het geval is en hoe je een aanvraag indient, vind je terug op onze website.

Gerelateerd nieuws

  • Vrienden, familie en kennissen wandelen vandaag voor Gregory Polino: "Dit geeft mij superveel moed om te blijven vechten"

    Vrienden, familie en kennissen wandelen vandaag voor Gregory Polino: "Dit geeft mij superveel moed om te blijven vechten"

  • 50 koren verzamelen op 22 verschillende locaties tijdens Leuven beKOORt: "We willen een grote vorm van verbinding bereiken"

    50 koren verzamelen op 22 verschillende locaties tijdens Leuven beKOORt: "We willen een grote vorm van verbinding bereiken"

  • Opnieuw protest om geen huizen te zetten op Parkveld in Heverlee: "Wij verwachten andere oplossingen van de stad voor woonproblematiek"

    Opnieuw protest om geen huizen te zetten op Parkveld in Heverlee: "Wij verwachten andere oplossingen van de stad voor woonproblematiek"

  • Fietsbrug in Tervuren is geplaatst en dat lokt ook na middernacht veel kijklustigen

    Fietsbrug in Tervuren is geplaatst en dat lokt ook na middernacht veel kijklustigen

  • Trekpaarden ploegen tegen elkaar op de ploeghappening in Aarschot: "Vraag naar evenementen met trekpaarden wordt groter en groter"

    Trekpaarden ploegen tegen elkaar op de ploeghappening in Aarschot: "Vraag naar evenementen met trekpaarden wordt groter en groter"