Aantal gevallen van verbale en fysieke agressie tegen medewerkers EcoWerf neemt toe

Aantal gevallen van verbale en fysieke agressie tegen medewerkers EcoWerf neemt toe

Aantal gevallen van verbale en fysieke agressie tegen medewerkers EcoWerf neemt toe

Het aantal gevallen van agressie tegen medewerkers van EcoWerf neemt almaar meer toe. De afvalintercommunale zegt dat er nu al evenveel medewerkers verbaal of zelfs fysiek zijn belaagd dan vorig jaar. Wellicht ligt het cijfer zelfs nog hoger, want de meeste medewerkers melden dat soort feiten niet. Verder roept EcoWerf ook op om goed te sorteren en elektrische apparaten niet bij het vuilnis te steken, want er is op die manier al verschillende keren brand ontstaan in een ophaalwagen of een loods.

"Zo'n brandincidenten die kunnen gemakkelijk voorkomen worden door het afval naar het recyclagepark te brengen" Machteld Vanden Bosch, Ecowerf

Een motor van een stofzuiger veroorzaakte de voorbije weken nog een brandje in een ophaalwagen. En dat is niet de eerste keer. In twee jaar tijd is er acht keer brand ontstaan in een loods of een ophaalwagen, met heel wat materiƫle schade. Het gaat bijna altijd om elektrische apparaten die bij het gewone afval zitten.

"Zo'n brandincidenten die kunnen gemakkelijk voorkomen worden door het afval dat niet thuishoort in de pmd-zak of bij papier en karton en rest, om dat naar het recyclagepark te brengen", legt Machteld Vanden Bosch van Ecowerf uit. "Meestal zijn die afvalsoorten die gevaarlijk zijn, of die brand kunnen veroorzaken of die bestaan uit elektronische componenten, die worden gratis aanvaard op het recyclagepark. Dus eigenlijk is het goedkoper voor de inwoner om het naar het recyclagepark te brengen dan het in de pmd zak te stoppen of bij het andere afval", aldus Vanden Bosch.

"Het is nu het midden van het jaar en we hebben al zeven geregistreerde gevallen van agressie" Machteld Vanden Bosch, Ecowerf

Daarnaast roept EcoWerf ook op om respect te hebben voor de medewerkers. De afvalintercommunale merkt dat het aantal gevallen van agressie stijgt. Verbaal, maar soms is er ook sprake van racisme of fysiek geweld.

"Wij zitten dit jaar al aan zeven geregistreerde gevallen Terwijl we dat de vorige jaren over een heel jaar zagen. Dus het is nu het midden van het jaar en we hebben al zeven geregistreerde gevallen van agressie", zegt Vanden Bosch. "De cijfers die we hebben zijn absoluut niet een correcte weergave van de realiteit. Je mag dat minstens verdrievoudigen. Omdat onze mensen dat helaas zien als een dagdagelijkse werking, dat hoort bij de werking en bij de job", aldus Vanden Bosch.

De meeste incidenten gebeurden dit jaar op een recyclagepark, maar ook tijdens de afvalophaling of bij de klantendienst.

Gerelateerd nieuws

  • Huizenprijzen in onze regio stijgen met 38,5% in 10 jaar: vooral de oostelijke kant kent grootste stijging

    Huizenprijzen in onze regio stijgen met 38,5% in 10 jaar: vooral de oostelijke kant kent grootste stijging

  • Vooruit stelt lijst voor provincieraadsverkiezingen voor: Marc Florquin trekt de lijst, Louis Tobback duwt

    Vooruit stelt lijst voor provincieraadsverkiezingen voor: Marc Florquin trekt de lijst, Louis Tobback duwt

  • Warmste 1 september ooit in onze regio - uiteindelijk zelfs warmer dan 32 graden

    Warmste 1 september ooit in onze regio - uiteindelijk zelfs warmer dan 32 graden

  • Minister Frank Vandenbroucke over toekomst als minister: "Hangt er van af of mijn partij zich kan vinden in regeerakkoord"

    Minister Frank Vandenbroucke over toekomst als minister: "Hangt er van af of mijn partij zich kan vinden in regeerakkoord"

  • Vanaf zondag opnieuw Score met onder meer OHL, Rotselaar en PK mountainbike

    Vanaf zondag opnieuw Score met onder meer OHL, Rotselaar en PK mountainbike