Ben Weyts investeert 350.000 euro in Leuvense scholen: “Om de onderwijskwaliteit te verhogen moeten we ook in renovaties blijven investeren"

Ben Weyts investeert 350.000 euro in Leuvense scholen: “Om de onderwijskwaliteit te verhogen moeten we ook in renovaties blijven investeren"

Ben Weyts investeert 350.000 euro in Leuvense scholen: “Om de onderwijskwaliteit te verhogen moeten we ook in renovaties blijven investeren"

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert ongeveer 1.250.000 euro in verschillende scholen in onze regio. Het gaat onder meer over scholen in Leuven, Haacht en Tielt-Winge. Het grootste deel van de investering, een bedrag van 835.000 euro, gaat naar middelbare school De Met in Tielt-Winge. Met die subsidie kan de school een polyvalent gebouw aankopen in de Blerebergstraat. Vrije Basisschool Don Bosco De Puzzel in Haacht gaat met haar subsidie van iets meer dan 85.000 euro haar leidingen en radiatoren van de centrale verwarmingsinstallatie vernieuwen.  De rest van het bedrag, net geen 350.000, wordt verdeeld over 3 Leuvense scholen: basisschool Boven-Lo in Kessel-lo, basisschool Bleydenberg Wilsele en Het Heilig Hart in Leuven voor onder meer restauratiewerken.


Een overzicht vind je hier:

  1. Heilig Hartinstituut in Heverlee, 263.103 euro: het grootste deel van de investering. In het gebouw is het houten schrijnwerk van de zolderverdieping verouderd, die is dringend aan vernieuwing toe.
  2. Vrije Basisschool Bleydenberg, 54.450 euro: restauratiewerken aan de Bleydenkapel, verhoging van eerder toegekende subsidie
  3. Vrije Basisschool Boven-Lo, 27.605 euro: Nieuwbouw sanitair
"Een aanzienlijk deel van de Leuvense schoolinfrastructuur is vrij oud. Renovatie kost echter handenvol geld. Wij zijn dan ook heel blij met de financiële steun van minister Weyts." Katelijne Dedeurwaerder, N-VA Raadslid
 Bleydenkapel Wilsele

 Bleydenkapel Wilsele

Gerelateerd nieuws

  • SAMENVATTING Marianne Vos en Lotte Kopecky maken er titanenduel van op WK gravel, Vos pakt nieuwe wereldtitel: "Deze had ik nog niet hé"

    SAMENVATTING Marianne Vos en Lotte Kopecky maken er titanenduel van op WK gravel, Vos pakt nieuwe wereldtitel: "Deze had ik nog niet hé"

  • OH Leuven gooit goeie competitiestart nu volledig overboord en gaat zwaar onderuit in Mechelen (5-0): "Excuses aan supporters"

    OH Leuven gooit goeie competitiestart nu volledig overboord en gaat zwaar onderuit in Mechelen (5-0): "Excuses aan supporters"

  • Ook Groen Diest gecontacteerd om mee in nieuw kartel 'Iedereen Diest' te stappen: "Wij kiezen voor duideliijkheid"

    Ook Groen Diest gecontacteerd om mee in nieuw kartel 'Iedereen Diest' te stappen: "Wij kiezen voor duideliijkheid"

  • "Of je nu een groot of een klein commercieel pand hebt dat leeg staat, de taks blijft dezelfde"

    "Of je nu een groot of een klein commercieel pand hebt dat leeg staat, de taks blijft dezelfde"

  • "Ik denk dat we echt terug met verenigingen aan tafel moeten", DDS wil opnieuw een sportraad

    "Ik denk dat we echt terug met verenigingen aan tafel moeten", DDS wil opnieuw een sportraad