Ecowerf start campagne met "Too Good To Go" om voedseloverschotten te verminderen

Ecowerf start campagne met "Too Good To Go" om voedseloverschotten te verminderen

Ecowerf start campagne met "Too Good To Go" om voedseloverschotten te verminderen

Een gemiddeld gezin in onze regio gooit 88 kilo aan voedsel per jaar weg, omgerekend is dat ongeveer voor 370 euro eten. Daarom daagt Ecowerf heel de maand oktober inwoners van onze regio uit met de nieuwe campagne 'Dat Smaakt' om minder voedsel te verspillen. Wie mee doet aan de challenge, wordt uitgedaagd om je hoeveelheid overschot aan voedsel in de kast te meten via de smartphone-app 'Plan-eet'. Zo maak je kans op verschillende tegoedbonnen van Too Good To Go, een andere smartphone-app waarmee je overschotten van horeca-zaken in je buurt kan bestellen voor een klein prijsje. Om al dat weggesmeten voedsel op te vangen, vervangt EcoWerf vanaf dit jaar ook oude door nieuwe, milieuvriendelijkere gft-containers. Die nieuwe vuilbakken hebben nog steeds een groen deksel, maar wel een zwarte onderkant die vooral bestaat uit gerecycleerd materiaal.

Gerelateerd nieuws

  • Tien gemeenten pleiten voor dierenwelzijncentrum in onze regio op Werelddierendag

    Tien gemeenten pleiten voor dierenwelzijncentrum in onze regio op Werelddierendag

  • Het aantal verkeerslachtoffers in onze regio blijft dalen: "Te wijten aan lagere snelheden, files en elektrische auto's"

    Het aantal verkeerslachtoffers in onze regio blijft dalen: "Te wijten aan lagere snelheden, files en elektrische auto's"

  • EcoWerf organiseert compostactie om voordelen van compost onder aandacht te brengen: "Gratis tuinhandschoenen en zak compost bij aankoop van drie zakken"

    EcoWerf organiseert compostactie om voordelen van compost onder aandacht te brengen: "Gratis tuinhandschoenen en zak compost bij aankoop van drie zakken"

  • Helft van alle bussen in onze regio rijdt vandaag niet door algemene staking bij De Lijn

    Helft van alle bussen in onze regio rijdt vandaag niet door algemene staking bij De Lijn

  • Demergemeenten nog altijd niet opgewassen tegen massale regenval: "Tot 5 000 woningen zouden kunnen onderlopen"

    Demergemeenten nog altijd niet opgewassen tegen massale regenval: "Tot 5 000 woningen zouden kunnen onderlopen"