Plataan van Kwabeek genomineerd voor Boom van het jaar 2024

Plataan van Kwabeek genomineerd voor Boom van het jaar 2024

Plataan van Kwabeek genomineerd voor Boom van het jaar 2024

De plataan van Kwabeek in Boutersem maakt kans om de "Boom van het jaar" te worden. Dat is een wedstrijd waarin de mooiste boom van Vlaanderen en Brussel verkozen wordt.


De meerstammige plataan staat achter het kasteel van Kwabeek, waar hij meer dan 120 jaar geleden is geplant. Zijn stam heeft een omtrek van ongeveer 10 meter, wat de plantaan één van de dikste bomen van ons land maakt. Stemmen voor de plataan van Kwabeek kan tot 18 oktober via de website boomvanhetjaar.be, de winnaar wordt drie dagen later bekendgemaakt. Als de plataan de wedstrijd wint, krijgt de gemeente een bedrag van 2500 euro om de boom te verzorgen of om er banken rond te plaatsen. Bovendien mag hij dan ook meedingen naar de titel van Europese boom van het jaar.

Gerelateerd nieuws

  • Stembus 24: BOUTERSEM

    Stembus 24: BOUTERSEM

  • Boutersem herdenkt oorlogsslachtoffers Tweede Wereldoorlog exact 80 jaar na bevrijding: "Belangrijk om te vertellen wat hier gebeurd is"

    Boutersem herdenkt oorlogsslachtoffers Tweede Wereldoorlog exact 80 jaar na bevrijding: "Belangrijk om te vertellen wat hier gebeurd is"

  • 2 inbraken in 2 dagen tijd in Boutersem

    2 inbraken in 2 dagen tijd in Boutersem

  • Open Vld komt, behoudens verrassing, niet op in Boutersem

    Open Vld komt, behoudens verrassing, niet op in Boutersem

  • Floris Van Tricht wint de wielerwedstrijd schaal Sels

    Floris Van Tricht wint de wielerwedstrijd schaal Sels