Vlaamse Regering blijft bij standpunt: wateroverlast Zoutleeuw niet erkend als ramp

Vlaamse Regering blijft bij standpunt: wateroverlast Zoutleeuw niet erkend als ramp

Vlaamse Regering blijft bij standpunt: wateroverlast Zoutleeuw niet erkend als ramp

De Vlaamse Regering blijft bij haar standpunt om de wateroverlast in Zoutleeuw tussen 14 en 17 juli van vorig jaar niet te erkennen als ramp. De stad had aan de Regering gevraagd om die eerdere beslissing te herzien, maar dat is nu geweigerd. Volgens het kabinet van Jan Jambon en Zuhal Demir viel er niet genoeg neerslag in Zoutleeuw om de overstromingen te erkennen als ramp. Maar Zoutleeuw is het daar niet mee eens, want volgens de stad zijn er op verschillende meetpunten nooit zo'n hoge waarden opgemeten in de afgelopen 38 jaar tijd. En volgens het evaluatierapport van de provincie zou Zoutleeuw de ergst getroffen regio is in de Gete-regio zijn. In andere steden en gemeente in onze regio, waaronder Tienen, Linter, Diest, Bekkevoort en Landen worden de overstromingen wel erkend als ramp. Zoutleeuw werkt nu aan een nieuw dossier met argumenten en data van andere meetpunten in de stad, Burgemeester Boudewijn Herbots laat ook weten dat de stad een klacht zal indienen bij de minister-president. 

Gerelateerd nieuws

  • Thomas Kim kwam met zijn zoon langs de brand in Hoegaarden: "Brand heeft hele sporthal op hele korte tijd verwoest"

    Thomas Kim kwam met zijn zoon langs de brand in Hoegaarden: "Brand heeft hele sporthal op hele korte tijd verwoest"

  • LIVE: Enorme brand in Sporthal de Struysvogel in Hoegaarden, geen slachtoffers volgens burgemeester Jean-Pierre Taverniers

    LIVE: Enorme brand in Sporthal de Struysvogel in Hoegaarden, geen slachtoffers volgens burgemeester Jean-Pierre Taverniers

  • Buurtbewoners Lars Andries en Elliot Hoquet zagen brand in de sporthal in Hoegaarden ontstaan: "Duurde slechts twee minuten voor hele dak in lichterlaaie stond"

    Buurtbewoners Lars Andries en Elliot Hoquet zagen brand in de sporthal in Hoegaarden ontstaan: "Duurde slechts twee minuten voor hele dak in lichterlaaie stond"

  • Raad van State vernietigt plan om dorpskern van Veltem-Beisem aan te passen

    Raad van State vernietigt plan om dorpskern van Veltem-Beisem aan te passen

  • Eerste studenten van gratis zorgkundigenopleiding van Korian vandaag afgestudeerd

    Eerste studenten van gratis zorgkundigenopleiding van Korian vandaag afgestudeerd