Voor Boutersem kiest voor coalitie met cd&v: "Kiezen voor ervaring en grote, stabiele meerderheid"

Voor Boutersem kiest voor coalitie met cd&v: "Kiezen voor ervaring en grote, stabiele meerderheid"

Voor Boutersem kiest voor coalitie met cd&v: "Kiezen voor ervaring en grote, stabiele meerderheid"

Voor Boutersem, de winnaar van de verkiezingen, stapt deze legislatuur in zee met cd&v. Volgens beide partijen vonden ze elkaar in de onderhandelingen, en kunnen ze met hun 15 (van de 19) zetels een ruime meerderheid vormen. Glenn Van Rillaer, die meer dan 650 voorkeursstemmen achter zijn naam kreeg, wordt burgemeester van de nieuwe bestuursploeg. Pieter Cortoos (Voor Boutersem) neemt de rol van eerste schepen op. Tweede en derde schepen worden respectievelijk Tinne Alaerts (cd&v) en uittredend burgemeester Chris Vervliet (cd&v). Tobe Schoenmakers (Voor Boutersem), wie als politiek nieuwkomer meteen doorstroomt naar het college, neemt de rol van toegevoegd schepen op zich. Hij wordt voorzitter van het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst.

Gerelateerd nieuws

  • Ongeval op E40 richting Brussel in Bertem zorgt voor bijzonder pittige ochtendspits

    Ongeval op E40 richting Brussel in Bertem zorgt voor bijzonder pittige ochtendspits

  • Glenn Van Rillaer (Voor Boutersem): "Sprakeloos van deze uitslag"

    Glenn Van Rillaer (Voor Boutersem): "Sprakeloos van deze uitslag"

  • Johan Vanhulst (cd&v): "Morgen starten we de gesprekken, opnieuw met Groen en Vooruit kan, maar ook met Open Bierbeek en N-VA zal er gesproken worden"

    Johan Vanhulst (cd&v): "Morgen starten we de gesprekken, opnieuw met Groen en Vooruit kan, maar ook met Open Bierbeek en N-VA zal er gesproken worden"

  • Rijden er vanaf december geen rechtstreekse treinen meer van Vertrijk naar de drie grote Brusselse stations? Voor Boutersem schrijft open brief aan NMBS

    Rijden er vanaf december geen rechtstreekse treinen meer van Vertrijk naar de drie grote Brusselse stations? Voor Boutersem schrijft open brief aan NMBS

  • Stan Van Tricht wint met Coppa Bernocchi eerste profkoers, hij volgt Van Aert en Evenepoel op

    Stan Van Tricht wint met Coppa Bernocchi eerste profkoers, hij volgt Van Aert en Evenepoel op