Zeven verdachten uit Albanese drugsmilieu aangehouden nadat cannabisplantage werd ontdekt in Heverlee

Zeven verdachten uit Albanese drugsmilieu aangehouden nadat cannabisplantage werd ontdekt in Heverlee

Zeven verdachten uit Albanese drugsmilieu aangehouden nadat cannabisplantage werd ontdekt in Heverlee

Lees hier het bericht van het parket Halle-Vilvoorde:


­


Een doorgedreven drugonderzoek, gevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie van Leuven, onder leiding van een onderzoeksrechter te Brussel, heeft geleid tot een gecoördineerde tussenkomst op 18 juni 2024. Hierbij werden er huiszoekingen verricht op 7 locaties (te Grimbergen, Laken, Vilvoorde, Etterbeek, Schaarbeek en Muizen) waarbij 8 verdachten werden gearresteerd. De verdachten betreffen personen van Albanese nationaliteit die in ons land verblijven.  De drie vermeende kopstukken, twee broers en een neef, zijn ook eigenaars van twee horecazaken in onze hoofdstad die eveneens het voorwerp hebben uitgemaakt van een huiszoeking.


Het onderzoek werd in oktober 2023 opgestart door de FGP Leuven nadat men in het arrondissement herhaaldelijk geconfronteerd werd met cannabisplantages die door het Albanese drugsmilieu bleken te worden geëxploiteerd. In maart 2024 werd in het kader van dit onderzoek een professionele cannabisplantage aangetroffen in Heverlee, waarbij er linken werden gelegd met een Albanese criminele organisatie die opereerde vanuit Grimbergen en Schaarbeek.


Tijdens de grootschalige tussenkomst op 18 juni 2024 werden nog 2 actieve cannabisplantages ontdekt (in Vilvoorde en Laken) en 1 plantage in opbouw (in Muizen). De civiele bescherming werd ter plaatse gevraagd voor de ontmanteling van de plantages.


De verdachten werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Brussel, die de verdere aanhouding gelastte van 7 betrokkenen.


Dankzij de betrokkenheid en de uitstekende samenwerking met de Federale Gerechtelijke politie van Brussel, Antwerpen en Halle-Vilvoorde, de Douane, de civiele bescherming, de dienst hondensteun, de lokale politie van de zones Grimbergen, Vilvoorde-Machelen, Rivierenland en PolBru, en de coördinatie en steundienst van de Federale Politie Leuven en Limburg, was het een geslaagde operatie tegen deze Albanese dadergroepering.


­


Meldingen van drugsplantages die je best bij het drugsmeldpunt van de provincie.

Gerelateerd nieuws

  • Leuven organiseert vijf zomerdorpen met tal van activiteiten voor de allerkleinsten

    Leuven organiseert vijf zomerdorpen met tal van activiteiten voor de allerkleinsten

  • Boek 'Lekkere plekken' brengt oude foto's en verhalen uit Leuvense geschiedenis samen

    Boek 'Lekkere plekken' brengt oude foto's en verhalen uit Leuvense geschiedenis samen

  • Leuven investeert één miljoen euro in dak van Keizersbergabdij: "In ruil kunnen we als stad enkele zalen in de abdij gebruiken"

    Leuven investeert één miljoen euro in dak van Keizersbergabdij: "In ruil kunnen we als stad enkele zalen in de abdij gebruiken"

  • Bram Berghmans (25) opent pop-up store met exclusieve sneakers tot 2500 euro in Leuvense Bondgenotenlaan

    Bram Berghmans (25) opent pop-up store met exclusieve sneakers tot 2500 euro in Leuvense Bondgenotenlaan

  • Dit is Rock Werchter op ROBtv: van de opening van the Hive tot een terugblik op maandag

    Dit is Rock Werchter op ROBtv: van de opening van the Hive tot een terugblik op maandag