Koken

Kalfszwezerik - jonge wortel - erwtjes - aardappel - graanmosterdsaus

Kalfszwezerik - jonge wortel - erwtjes - aardappel - graanmosterdsaus

Kalfszwezerik - jonge wortel - erwtjes - aardappel - graanmosterdsaus

4 x zwezerik (hart)


Bussen Jonge wortelen


Erwtjes


1 x rode ui


Room


Mosterd


Graanmosterd


Aardappel


Bloem


Boter




1. Zwezerik opzetten


2. Breng koud gezouten water aan de kook


3. Laat 1 minuut doorkoken en giet daarna af


4. Afspoelen onder koud water.


5. Verwijder het velletje van de zwezerik


6. Kook room op, mosterd en graanmosterd toevoegen, afkruiden met peper en zout, lichtjes laten indikken


7. Snij de ui fijn 


8. Schil de jonge wortelen en kook deze


9. Kook de aardappelen gaar, bak deze aan in veel boter en kruid af met peper en zout


10. Stoof de ui aan samen met de worteltjes, en voeg aan het einde de erwtjes toe


11. Snij de zwezerik in blokjes, kruid af en haal door de bloem


12. Bak goudbruin aan in boter


13. Dresseren en afwerken met de saus