Koken

Koken Aflevering 4: Merg met onglet en bieslookpuree

Koken Aflevering 4: Merg met onglet en bieslookpuree

Koken Aflevering 4: Merg met onglet en bieslookpuree

Het voelt vandaag al als kerstmis, met deze zalige onglet, merg en bieslookpuree. Laat die feestdagen maar komen! Smakelijk!




Recept (voor 2 personen):


Merg /  onglet / gestoofde sjalot / bieslookpuree:


2 x onglet


1 stuk merg


6 x bloemige aardappelen


8 x sjalot


Bieslook


Tuinkers


melk


Boter


Rode wijn


Bruine fond


boter


peper


Zout




Aardappelen schillen en aan de kook brengen


Sjalotten pellen, fijn snijden, aanstoven in boter, blussen met rode wijn en deze laten inkoken, nadien de bruine fond toevoegen en opnieuw laten in koken;


Merg in koud gezouten water leggen, op zacht vuur laten pruttelen tot gaar;


Onglet afkruiden en aan kleuren in de pan;


Aardappel afgieten wanneer gaar, drogen op vuur, pureren samen met een scheutje melk, boter en de bieslook.



Dresseren:



Onglet snijden en op bord schikken, hierover de sjalot verdelen;


Stukjes merg boven op de sjalot schikken en afwerken met tuinkers


Puree ernaast schikken