Recept (voor 2 personen):
Merg / onglet / gestoofde sjalot / bieslookpuree:
2 x onglet
1 stuk merg
6 x bloemige aardappelen
8 x sjalot
Bieslook
Tuinkers
melk
Boter
Rode wijn
Bruine fond
boter
peper
Zout
Aardappelen schillen en aan de kook brengen
Sjalotten pellen, fijn snijden, aanstoven in boter, blussen met rode wijn en deze laten inkoken, nadien de bruine fond toevoegen en opnieuw laten in koken;
Merg in koud gezouten water leggen, op zacht vuur laten pruttelen tot gaar;
Onglet afkruiden en aan kleuren in de pan;
Aardappel afgieten wanneer gaar, drogen op vuur, pureren samen met een scheutje melk, boter en de bieslook.
Dresseren:
Onglet snijden en op bord schikken, hierover de sjalot verdelen;
Stukjes merg boven op de sjalot schikken en afwerken met tuinkers
Puree ernaast schikken
Toevoegen aan startscherm
Deze website heeft een app. Voeg deze toe aan je startscherm om hem te installeren.
1) Druk op de deelknop
2) Druk op 'Zet op beginscherm'