Koken

Koken Aflevering 2: Fazant met bospaddestoelen, bearnaise en knolselderpuree.

Koken Aflevering 2: Fazant met bospaddestoelen, bearnaise en knolselderpuree.

Koken Aflevering 2: Fazant met bospaddestoelen, bearnaise en knolselderpuree.

Om duimen en vingers bij af te likken. Francesca weet als geen ander de herfst op je bord te toveren met deze fazant met knolselderpuree, boschampignons en een heerlijke béarnaise. Smakelijk!



Recept (voor 2 personen):



Fazant / champignons / knolselder - aardappel - bearnaise:



2 fazantenfilets


100 g Mengeling Champignons (oesterzwam, beukenzwam)


1/2 teentje look


1/2 knolselder


6 Bloemige aardappelen


4 eidooier


gastrique


Dragon


100 g Boter


Peper


Zout




Aardappelen schillen alsook de knolselder, deze aan de kook brengen;


Filets afkruiden, aanbakken en enkele minuten in een voorverwarmde oven plaatsen;


Champignons aanstoven in boter, afkruiden en op het einde een klein beetje look toevoegen


Wanneer de aardappelen gaar zijn deze afgieten en pletten samen met wat melk, boter, peper en zout;


Eidooiers mengen met de gastrique, deze loskloppen op een zacht vuur tot het geheel gestold is, onmiddellijk de boter bij voegen en blijven roeren tot de boter is opgelost, eetlepel mosterd en dragon toevoegen, afkruiden met peper en zout



Dresseren:



Puree, hierop de filet


Rondom afwerken met de champignons en op het einde een klein beetje oversauzen met de bearnaise.