Koken

Koken Aflevering 1: Vegetarisch: Gebrande babymaïs met broccoli, sjalot en feta

Koken Aflevering 1: Vegetarisch: Gebrande babymaïs met broccoli, sjalot en feta

Koken Aflevering 1: Vegetarisch: Gebrande babymaïs met broccoli, sjalot en feta

In deze eerste aflevering gaat Francesca meteen de vegetarische toer op. Haar creatie van broccoli, gebakken sjalot, feta en gebrande babymaïs doet ons weer watertanden. Dat belooft voor de rest van dit seizoen van Koken op ROB-tv!




Recept (voor 2 personen):


12 Babymais


3 sjalot


2 Eidooier


4 dl maisolie


1 eetlepel Mosterd


1 x Feta


Bieslook


chilipoeder


6 stuks Broccolini


Peper


zout






Mais aan de kok brengen tot je er kan doorprikken en ze van de vork vallen;


Sjalot pellen, in schijfjes snijden en aansleuren in boter


Pittige mayonaise maken door aan de dooiers te mengen met een kleine hoeveelheid mosterd en nadien beetje bij beetje de olie toe te voegen. Afkruiden met peper en zout en afwerken met wat ketchup en chilipoeder (naar smaak);


Water aan de kook brengen met een beetje zout, wanneer dit kookt de broccolini toevoegen tot deze beetgaar is. Nadien spoelen onder koud water;


Bieslook fijn snijden


Wanneer de mais gaar is deze uit het water halen, drogen en afbranden




Dresseren:


Groenten mooi onderling verdelen, kleine hoeveelheid saus erover verdelen, feta verkruimelen en afwerken met bieslook.