Koken

Koken Aflevering 3: Witloofsoep

Koken Aflevering 3: Witloofsoep

Koken Aflevering 3: Witloofsoep

Een boswandeling, met je laarzen door de pasgevallen bladeren, en daarna samen rond de tafel voor een heerlijk bord witloofsoep met gerookte makreel. Genieten maar van dit mooie herfsttafereel. Smakelijk!



Recept (voor 2 personen):



Witloofroomsoep /  gerookte makreel / spinazie / toast:


6 stronken witloof


2 x ui


1 g gerookte makreel


2 snedes brood


sjalot


Bieslook


Tjim


laurier


peper


Zout


Witloof samen met de ui aanstoven, onder zetten met water, tijm, laurier, peper en zout toevoegen;


Graat uit de makreel snijden en vel verwijderen. Het vlees in fijne stukjes trekken;


Brood insmeren met boter en aankleuren in de pan;


Spinazie aanstoven samen met de sjalot, op het einde de makreel eronder mengen


Soep mixen



Dresseren:


In het midden van het bord de toast leggen en hierop de spinazie verdelen, soep voorzichtig rondom gieten, afwerken met bieslook