1 klein blikje linzen
2 x vaste tomaten
2 x wortelen
1 x rode ui
1 x venkel
2 x sucrine (slaharten)
Peper
Zout
Boter
Suiker
Appelazijn
1. Snij venkel door midden en verwijder de harde kern
2. rasp zeer dunne plakjes
3. Laat 50 g suiker 1 dl appelazijn 1 dl water opkoken
4. Over de venkel gieten en laten afkoelen
5. De bedoeling is dat dit een zoetzuur mengsels wordt maar dit kan je uiteraard aanpassen naar smaak
6. Snij tomaten in blokjes snijden de wortel en ui.
7. Spoel linzen goed af
8. Stoof ui en wortel aan in een klein beetje boter met een scheutje appelazijn
9. Nadien de linzen toevoegen en als laatste de tomatenblokjes
10. Afkruiden met peper en zout
11. Snij de slaharten in de lengte door en kleur ze aan in een pan met boter
12. Dep de vis goed droog en kruid af
13. De vis kort aanbakken in een zeer hete pan
14. In de lengte op het bord schikken, hierover de groenten verdelen. Bovenaan afwerken met de venkel en sla harten.
Toevoegen aan startscherm
Deze website heeft een app. Voeg deze toe aan je startscherm om hem te installeren.
1) Druk op de deelknop
2) Druk op 'Zet op beginscherm'