Koken

Tongschar - slaharten - venkel - linzen - seizoensgroenten

Tongschar - slaharten - venkel - linzen - seizoensgroenten

Tongschar - slaharten - venkel - linzen - seizoensgroenten

8 filets tongschar


1 klein blikje linzen


2 x vaste tomaten


2 x wortelen


1 x rode ui


1 x venkel


2 x sucrine (slaharten)


Peper


Zout


Boter


Suiker


Appelazijn




1. Snij venkel door midden en verwijder de harde kern 


2. rasp zeer dunne plakjes


3. Laat 50 g suiker 1 dl appelazijn 1 dl water opkoken


4. Over de venkel gieten en laten afkoelen


5. De bedoeling is dat dit een zoetzuur mengsels wordt maar dit kan je uiteraard aanpassen naar smaak


6. Snij tomaten in blokjes snijden de wortel en ui.


7. Spoel linzen goed af


8. Stoof ui en wortel aan in een klein beetje boter met een scheutje appelazijn


9. Nadien de linzen toevoegen en als laatste de tomatenblokjes


10. Afkruiden met peper en zout


11. Snij de slaharten in de lengte door en kleur ze aan in een pan met boter


12. Dep de vis  goed droog en kruid af


13. De vis kort aanbakken in een zeer hete pan


14. In de lengte op het bord schikken, hierover de groenten verdelen. Bovenaan afwerken met de venkel en sla harten.