Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees
Ingrediënten - voor 4 personen
Brisket vlees
- 1kg brisket
- 2 lieter runds- of kalfsbouillon
- 2 grote uien
- 1 venkel
- 2 wortelen
- 250 gr Parijse champignons
- 1 chilipeper
- 4 tenen look
- 1 bussel krulpeterselie
- 6 kruidnagel
- 10 jeneverbessen
- 2 steranijs
- 3 laurier blaadjes
- 10 takjes tijm
- 15 peperbollen
- sojasaus
- witte wijnazijn
Bereiding
- Brisket onder zetten koud water, laten koken/pruttelen. Schuim geregeld afscheppen.
- Ondertussen ui, wortel en venkel grof versnijden, op bakplaat, beetje olie erover en +/- 20 min 200 graden oven. Dit moet goed kleuren.
- Brisket uit het water halen, onderzetten met de bouillon
- Voeg champignons, chili, look, peterselie, kruidnagel, jeneverbes, steranijs, laurier, tijm, peperbollen toe. Als ook de geroosterde groenten.
- Breng dit alles aan de kook, zet het vuur lager en laat minimum een uur pruttelen. Het vlees moet bijna uit mekaar vallen.
- Haal het vlees eruit, bouillon zeven. De bouillon opwerken met sojasaus, witte wijnazijn en peper en zout.
- Het vlees ‘pullen’ en opbakken in olie, goed afkruiden. Mag krokant gebakken worden.
Belgische ramen soep
- 2 zachtgekookte eieren
- 200 gr noedels
- 2 stronken witloof
- kervel
- 200 gr oesterzwam
- 4 roosjes bloemkool
- handvol erwten
- sesamzaad
Bereiding
- Eieren +/- 6 min koken
- Noedels koken
- Witloof in lange julienne snijden
- Oesterzwam opbakken
- Bloemkool roosteren in de oven (mengen met peper en zout, olie en +/- 10 min 200 graden)
- Noedels in het bord, vlees erop.
- Bloemkool, witloof, erwten en oesterzwam erbij. Hete bouillon erover gieten, afwerken met kervel, sesamzaad, zachtgekookt ei en witloof.
Meer recepten
-
Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous
-
Grondwitloof - zoete aardappel - ei - garnalen
-
Vongole – Thaise beurre blanc – noedels
-
Knolselder – kruidenolie – ansjovis – kaas
-
Labneh – framboos – crumble
-
Spruiten – jus jonagold – schapenkaas – spek
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief