Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees

Ingrediënten - voor 4 personen

Brisket vlees

  •  1kg brisket
  • 2 lieter runds- of kalfsbouillon
  • 2 grote uien
  • 1 venkel
  • 2 wortelen
  • 250 gr Parijse champignons
  • 1 chilipeper
  • 4 tenen look
  • 1 bussel krulpeterselie
  • 6 kruidnagel
  • 10 jeneverbessen
  • 2 steranijs
  • 3 laurier blaadjes
  • 10 takjes tijm
  • 15 peperbollen
  • sojasaus
  • witte wijnazijn 

Bereiding

  1. Brisket onder zetten koud water, laten koken/pruttelen. Schuim geregeld afscheppen.
  2. Ondertussen ui, wortel en venkel grof versnijden, op bakplaat, beetje olie erover en +/- 20 min 200 graden oven. Dit moet goed kleuren.
  3. Brisket uit het water halen, onderzetten met de bouillon
  4. Voeg champignons, chili, look, peterselie, kruidnagel, jeneverbes, steranijs, laurier, tijm, peperbollen toe. Als ook de geroosterde groenten.
  5. Breng dit alles aan de kook, zet het vuur lager en laat minimum een uur pruttelen. Het vlees moet bijna uit mekaar vallen. 
  6. Haal het vlees eruit, bouillon zeven. De bouillon opwerken met sojasaus, witte wijnazijn en peper en zout.
  7. Het vlees ‘pullen’ en opbakken in olie, goed afkruiden. Mag krokant gebakken worden.

Belgische ramen soep

  • 2 zachtgekookte eieren
  • 200 gr noedels
  • 2 stronken witloof
  • kervel
  • 200 gr oesterzwam
  • 4 roosjes bloemkool
  • handvol erwten
  • sesamzaad

Bereiding

  1. Eieren +/- 6 min koken
  2. Noedels koken
  3. Witloof in lange julienne snijden 
  4. Oesterzwam opbakken
  5. Bloemkool roosteren in de oven (mengen met peper en zout, olie en +/- 10 min 200 graden)
  6. Noedels in het bord, vlees erop.
  7. Bloemkool, witloof, erwten en oesterzwam erbij. Hete bouillon erover gieten, afwerken met kervel, sesamzaad, zachtgekookt ei en witloof.

Meer recepten

  • Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous

  • Grondwitloof - zoete aardappel - ei - garnalen

  • Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

  • Knolselder – kruidenolie – ansjovis – kaas

  • Labneh – framboos – crumble

  • Spruiten – jus jonagold – schapenkaas – spek

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële/ Strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen. Ze worden meestal alleen ingesteld als reactie op acties die door u zijn gesteld, zoals het instellen van uw privacy voorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Ze zijn noodzakelijk voor een goede communicatie en ze vergemakkelijken het navigeren (bijvoorbeeld naar een vorige pagina terugkeren, etc.).
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden. Ze kunnen worden ingesteld door ons of door externe providers wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies kunnen we bezoeken en traffic bijhouden, zodat we de prestaties van onze website kunnen meten en verbeteren. Ze helpen ons te weten welke pagina's het meest en het minst populair zijn en hoe bezoekers zich door de website verplaatsen.
    • » Targeting / advertising cookies:

      Deze cookies kunnen door onze advertentiepartners via onze website worden ingesteld. Ze kunnen door die bedrijven worden gebruikt om een profiel van uw interesses samen te stellen en u relevante advertenties op andere sites te laten zien.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring en ons Privacybeleid .

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image