Ingrediënten - voor 4 personen
- 1 knolselder
- Gezouten boter
- 1 dl room
- 1 citroen
- 1 peterselie
- Handvol dragon
- Handvol dille
- Handvol basilicum
- Koolzaadolie of arachide olie
- Ansjovis
- Appelazijn
- Zure room
Bereiding
- Knolselder (met schil) goed wassen. Het zand moet eraf want de schil wordt mee opgegeten.
- Inwrijven met olie en zout, tijm erop en goed inpakken met aluminiumfolie
- 2 uur op 200 graden in de oven
- Uit het aluminiumfolie halen en laten afkoelen.
- Als het goed is afgekoeld, per persoon een plak afsnijden van ongeveer 1 cm dik.
- De rest van de knolselder in de blender.
- Mixen boter, peper en zout, room, sap van citroen
- Veel kruiden in blender met koolzaadolie mixen (zeer fijn, maar niet te lang, dan gaat het warm worden en gaat het zijn mooie groene kleur verliezen). Nacht in vergiet met neteldoek. Voor het doorzeven kan je het nog opwerken met wat azijn (bv witte wijn azijn)
- Ansjovis in appelazijn leggen voor min 1 uur
- Ansjovis in blender, vervolgens mengen zure room, peper en zout
Afwerking
- Crème ansjovis op bord
- Schijf knolselder erop
- Crème knolselder erop
- Kruiden olie er rond
- Afwerken harde kaas
Streekproducten
Wil je graag zelf aan de slag met het streekproduct uit dit recept?
Beverse Kaas van de Beverse Kaasmakerij ui Bever
Voor meer informatie over alle Straffe Streekproducten en toeristische tips uit de reportages, surf naar www.straffestreek.be of www.toerismevlaamsbrabant.be