Benodigdheden (voor 4 personen)
- 600 g volle schapenyoghurt (of Griekse yoghurt)
- Bloemsuiker 4 el
- Zeste sinaas ½
- Kwaliteitsvolle olijfolie 2 el
- 200 g frambozen (mag diepvries zijn)
- 100 g geleisuiker
- 260 g zelfrijzende boter
- 180 gram gezouten boter, kamertemperatuur
- 90 g suiker
- 90g cassonade
- 1 eidooier
- 1 vanillestok (enkel zaadjes, stokje gebruiken we bij de olijfolie)
- 2 zeste limoen
- Citroengras (halve stengel, fijn gesneden)
- 2 limoenblaadjes, fijn gesneden
- 1 dl kwaliteitsvolle olijfolie
- ¼ Zeste sinaas
- 1/4 citroengras
- Stokje van de vanille (zonder de zaden)
Coulis
- frambozen mengen met geleisuiker
- paar uur in koeling
- Enkele minuten laten doorkoken en vervolgens laten afkoelen. (om extra smaak in de coulis te krijgen kan je bij het koken steranijs of vanille toevoegen)
Yoghurt
- Yoghurt in neteldoek in een zeef
- pot eronder en een nacht de koeling in
- Best een gewicht erop plaatsen
- Na een nacht zal er veel vocht uit de yoghurt zijn
- 4 eetlepels bloemsuiker erbij
- zeste van halve sinaas
- 2 eetlepels olijfolie
Crumble
- Alles goed mengen en kneden
- Op bakpapier in oven van 180 graden voor ong 15 min
- Laten afkoelen en crumble van maken
- Dit is sowieso veel te veel, maar kan perfect bewaard worden in gesloten doos
Geinfuseerde olijfolie
- Olijfolie opwarmen
- als deze heet is, afzetten, aromaten toevoegen
- Rustig laten infuseren
Afwerking
- Labneh op bord, kuiltje
- Confituur’ erin
- Verse frambozen erop (ong 125g)
- Zeste limoen en crumble erop, afwerken bladje groen
- Geinfuseerde olijfolie errond
Streekproducten
Wil je graag zelf aan de slag met het streekproduct uit dit recept?
- Puur Framboosuit Kortenaken
- Volle yoghurt van de Melkerheiuit Linter
- Bier:Lady in Redvan Brouwerij Angerik in Dilbeek
Voor meer informatie over alle Straffe Streekproducten en toeristische tips uit de reportages, surf naar www.straffestreek.be of www.toerismevlaamsbrabant.be