Ingrediënten - voor 4 personen
Bendodigdheden
- 500 g zoete aardappel
- 1 el honing
- melk
- eieren
- boter
- witloof
- garnalen
- bieslook of peterselie
- citroen
- peper en zout
Crème zoete aardappel
- 500 g zoete aardappel, schillen en in blokjes koken in helft melk/water, tot gaar is.
- in blender met 1 eetlepel honing, sap van 1/2 citroen, peper en zout, beetje boter
Ei
- oven voorverwarmen op 175 graden
- cupcake vorm inspuiten met bakspray of inboteren, ei erin, zorg dat eigeel heel blijft, ongeveer een 10 tal minuten of tot eiwit gestold is. Op zijn best als het eigeel nog lopend is
- OF boter in de pan, dresseerring invetten en ei erin bakken
Grondwitloof
- boter smelten in een pan, witloof halveren, kruiden peper, zout, beetje nootmuskaat en mooi laten kleuren gedurende een 4 tal minuten
- witloof draaien, bodem water in de pan en deksel erop, laag vuurtje tot witloof gaar is.
Afwerken
- zoete aardappel crème op het bord, ei en witloof erop. Afwerken met garnalen, wat fijngesneden peterselie of bieslook en gemalen/geroosterde amandelen.
Streekproducten
Wil je graag zelf aan de slag met het streekproduct uit dit recept?
- Grondwitloofvan Van Haesendonck uit Zemst
Voor meer informatie over alle Straffe Streekproducten en toeristische tips uit de reportages, surf naar www.straffestreek.be of www.toerismevlaamsbrabant.be