Ingrediënten - voor 4 personen
Vongole
- 1 kg Vongole
Bereiding
- Verschillende keren wassen in voldoende koud water tot er geen zand meer uitkomt.
Thaise beurre blanc
- 4 sjalotten
- 2 tenen look
- 4 limoenblaadjes
- 1 citroengras
- 0.2l witte wijn
- 0.2l water
- 0.1l witte wijnazijn
- 10 gekneusde peperbollen
- 0.4l room
Bereiding
- Verschillende keren wassen in voldoende koud water tot er geen zand meer uitkomt.
- Alles, behalve de room, op een matig vuur laten inkoken tot er een derde overblijft
- Room erbij en opnieuw laten inkoken
Noedels
- 200 g rijst/glasnoedels koken
- handvol pinda’s
Bereiding
- De reductie van room, witte wijn op hoog vuur in steelpan
- Vongole erbij, kruiden met peper, deksel erop en wachten tot de schelpen open gaan
- Door zeef gieten, vocht opvangen in steelpan
- 125 g van de kruidenboter bij het vocht, stevig opwarmen en even de staafmixer erin om het geheel op te schuimen
- Noedels in diep bord, vongole erover en afwerken met de kruidenboter saus en gehakte pinda’s