Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous
Ingrediënten - voor 4 personen
Gevulde aubergine
- 6 aubergines
- peper
- grof zout
- ras el hanout
- 2 sjalotten
- 1 chili
- 2 tenen look
- 2el griekse yoghurt
- 1 el honing
- scheut witte wijnazijn
- 1 kg lamsgehakt
- 150 g feta
- 40g panko
Bereiding
- Oven voorverwarmen 190 graden
- Aubergines in lengte halveren en inkerven. Insmeren met olie, kruiden met peper, grof zout en ras el hanout.
- Op bakpapier, met gesneden kant naar boven, gedurende 35 min, tot mooi goudbruin is.
Baba ganoush
- Vruchtvlees eruit lepelen, schil mooi heel laten.
- Als het vruchtvlees wat is afgekoeld, in blender met yoghurt, honing, azijn. Alles goed mixen, eventueel afkruiden peper en zout.
- Ui, chili (zonder pitjes), look stoven in olie, lamsgehakt erbij. Alles goed aanbakken, 4 el baba ganoush erbij.
- De aubergines vullen met het gehakt.
Crumble
- feta mengen met panko, peper en zout, beetje olie
- De crumble op het gehakt. En dit alles nog even in de oven of onder de grill.
Parel couscous
- 250 g parelcouscous
- 1/2 komkommer
- 1 puntpaprika
- 4 lente ui
- 40 g peterselie
- 15 g munt
- 15g koriander
- 1 dl witte wijnazijn
- 1 dl olijfolie
- 1 el gerookte paprika poeder
- 1 el chilipoeder
- zeste en sap van 1 citroen
- jonge sla
Bereiding
- Couscous koken.
- Meteen afkoelen onder koud water, laten uitlekken.
- Groenten en kruiden zeer fijn snijden. Bij de couscous, afwerken met de droge kruiden, azijn, olie, citroen.
- Gevulde aubergine op bord leggen, parelcouscous erbij, beetje jonge sla en afwerken met de overgebleven baba ganoush.
Ingrediënten - voor 4 personen
- 6 aubergines
- peper
- grof zout
- ras el hanout
- 2 sjalotten
- 1 chili
- 2 tenen look
- 2el griekse yoghurt
- 1 el honing
- scheut witte wijnazijn
- 1 kg lamsgehakt
- 150 g feta
- 40g panko
- Oven voorverwarmen 190 graden
- Aubergines in lengte halveren en inkerven. Insmeren met olie, kruiden met peper, grof zout en ras el hanout.
- Op bakpapier, met gesneden kant naar boven, gedurende 35 min, tot mooi goudbruin is.
- Vruchtvlees eruit lepelen, schil mooi heel laten.
- Als het vruchtvlees wat is afgekoeld, in blender met yoghurt, honing, azijn. Alles goed mixen, eventueel afkruiden peper en zout.
- Ui, chili (zonder pitjes), look stoven in olie, lamsgehakt erbij. Alles goed aanbakken, 4 el baba ganoush erbij.
- De aubergines vullen met het gehakt.
- feta mengen met panko, peper en zout, beetje olie
- De crumble op het gehakt. En dit alles nog even in de oven of onder de grill.
- 250 g parelcouscous
- 1/2 komkommer
- 1 puntpaprika
- 4 lente ui
- 40 g peterselie
- 15 g munt
- 15g koriander
- 1 dl witte wijnazijn
- 1 dl olijfolie
- 1 el gerookte paprika poeder
- 1 el chilipoeder
- zeste en sap van 1 citroen
- jonge sla
- Couscous koken.
- Meteen afkoelen onder koud water, laten uitlekken.
- Groenten en kruiden zeer fijn snijden. Bij de couscous, afwerken met de droge kruiden, azijn, olie, citroen.
- Gevulde aubergine op bord leggen, parelcouscous erbij, beetje jonge sla en afwerken met de overgebleven baba ganoush.
Meer recepten
-
Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees
-
Grondwitloof - zoete aardappel - ei - garnalen
-
Vongole – Thaise beurre blanc – noedels
-
Knolselder – kruidenolie – ansjovis – kaas
-
Labneh – framboos – crumble
-
Spruiten – jus jonagold – schapenkaas – spek
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief