Cannelloni rund carpaccio – asperges – dragonmayonaise – crumble

Ingrediënten - voor 4 personen

Cannelloni rund carpaccio

  • 6oo g carpaccio
  • 12 asperges
  • 2 gekookte eieren
  • 2 el fijne kappertjes
  • steelkappertjes
  • 100 g rucola

Bereiding

  1. Geschilde asperges in kookpot met koud water en snuif zout
  2. Water op matig vuur tot kookpunt laten komen, even laten pruttelen en vervolgens van het vuur halen
  3. Laat asperges er nog maar een 6 tal minuten in liggen
  4. Asperges nog kort grillen
  5. 2 gekookte eieren in stukjes hakken, samen met handvol peterselie en fijne kappertjes, afkruiden peper en zout
  6. Rundscarpaccio open leggen, kruiden peper en zout, 3 asperges erop en de mengeling van de eieren, peterselie en kappertjes, beetje rucola erop en oprollen tot een cannelloni

Crumble

  • 50 g panko
  • 50 g parmezaan
  • 75 g peterselie

Bereiding

  1. Alles samen in de blender tot een groene crumble

Dragonmayonaise

  • 50 g dragon
  • 40 g peterselie
  • 5 dl arachide olie
  • 1 dl eigeel
  • 3 el witte wijnazijn
  • 3el mosterd

Bereiding

  1. Dragon, peterselie en arachide olie in blender tot groene olie
  2. Eigeel, witte wijnazijn en mosterd in maatbeker
  3. Met staafmixer opwerken tot een mayonaise door de groene olie er in een straaltje bij te gieten
  4. Afwerken met peper en zout
  5. Dragonmayonaise uitsmeren op bord, cannelloni erop en afwerken met de groene crumble en steelkappertjes

Meer recepten

  • Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees

  • Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous

  • Grondwitloof - zoete aardappel - ei - garnalen

  • Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

  • Knolselder – kruidenolie – ansjovis – kaas

  • Labneh – framboos – crumble