Ingrediënten - voor 4 personen
Benodigdheden
- Entrecote 800g – 1000g
- 6 wortelen
- 1 grote aardappel
- Tijm
- Laurier
- Room
- Boter
- Citroen
- Honing
- 7 sjalotten
- Dragonazijn
- 2 stronken witloof
- 4 takjes dragon
- 1 dl witte wijn
- 1 el kalfsfond
Entrecote
- 50 graden in de oven
Dragonsaus
- 1 wortel en 1 sjalot stoven
- De steeltjes van de dragon erbij
- Blussen 0.5 dl dragonazijn en 1 dl witte wijn
- 1 el kalfsfond en 1 dl room erbij, alles rustig laten inkoken
- Door zeef, afkruiden en bij het doorzeven de fijngesneden dragonblaadjes erbij doen
- Wortelcrème: 5 wortelen en 1 aardappel koken in gezouten water met tijm en laurier
- In blender met 1 el gezouten boter, 1 dl room, peper en zout, sap 1 citroen en een eetlepel honing
- Sjalot doormidden snijden, bakken, middelmatig vuurtje, op gesneden kant, tot dit begint te karamelliseren. Op het einde blussen met azijn.
- Entrecote bakken op een hoog vuur. Terug laten rusten in oven van 50 graden.
- Witloof rauw, pezo, olijfolie
Afwerking
- Crème op bord
- Entrecote erop
- Witloof en sjalot dresseren
- Saus er rond