Entrecote – wortel – dragon – grondwitloof

Ingrediënten - voor 4 personen

Benodigdheden

  • Entrecote 800g – 1000g
  • 6 wortelen
  • 1 grote aardappel
  • Tijm
  • Laurier
  • Room
  • Boter
  • Citroen
  • Honing
  • 7 sjalotten
  • Dragonazijn
  • 2 stronken witloof
  • 4 takjes dragon
  • 1 dl witte wijn
  • 1 el kalfsfond

Entrecote

  1. 50 graden in de oven

Dragonsaus

  1. 1 wortel en 1 sjalot stoven
  2. De steeltjes van de dragon erbij
  3. Blussen 0.5 dl dragonazijn en 1 dl witte wijn
  4. 1 el kalfsfond en 1 dl room erbij, alles rustig laten inkoken
  5. Door zeef, afkruiden en bij het doorzeven de fijngesneden dragonblaadjes erbij doen
  6. Wortelcrème: 5 wortelen en 1 aardappel koken in gezouten water met tijm en laurier
  7. In blender met 1 el gezouten boter, 1 dl room, peper en zout, sap 1 citroen en een eetlepel honing
  8. Sjalot doormidden snijden, bakken, middelmatig vuurtje, op gesneden kant, tot dit begint te karamelliseren. Op het einde blussen met azijn.
  9. Entrecote bakken op een hoog vuur. Terug laten rusten in oven van 50 graden.
  10. Witloof rauw, pezo, olijfolie

Afwerking

  1. Crème op bord
  2. Entrecote erop
  3. Witloof en sjalot dresseren
  4. Saus er rond

Meer recepten

  • Belgische ramen soep – geroosterde ui - Brisket vlees

  • Gevulde aubergine – lamsgehakt – baba ganoush – parel couscous

  • Grondwitloof - zoete aardappel - ei - garnalen

  • Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

  • Knolselder – kruidenolie – ansjovis – kaas

  • Labneh – framboos – crumble